A legjobb koncertek 2011-ben

2011.12.31. 19:31

mtomi megkapta a lehetőségét annak, hogy az év utolsó postját megírhassa a blogra, ráadásul nekem egy vasat sem kellett neki fizetni ezért, sőt, egy mókás fogadalma következtében még egy pálinkakuponom is lesz nála! Kell ennél szebb zárása az évnek? (speed)

Közhely, hogy az év vége a fogadalmak és az összegzések ideje, mi fogadalmat nem teszünk (az ilyesmi speed műfaja), de egyfajta összegzésként lássuk az idei év 10 legjobb koncertjének szubjektív listáját! Aki ott volt, tudhatja, aki meg nem volt ott, az legközelebb ne hagyja ki ezeket a bandákat élőben!

1. House Of Pain (VOLT Fesztivál)
A 90-es évek hiphop szupercsapata visszatért, Everlast, Danny Boy és a Limp Bizkitből is ismerős DJ Lethal remek kísérőzenészekel kiegészülve bensőséges hangulatú bulit csapott a VOLT Fesztivál egyik dugig megtelt kisebb színpadán, Everlast szólószámainál pedig a lúdbőrfaktor is maxon volt, így ez lett az év egyik legkellemesebb meglepetése!

2. Megadeth / Slayer (Budapest Sportaréna)
A Megadeth hibátlan koncertet adott az Aréna értő közönségének, a Slayer még erre is rátett egy lapáttal (legalábbis hangerőben biztos). Az év budapesti koncertje!

3. Red Hot Chili Peppers (Bécs, Stadthalle) - beszámoló
Látni kellett végre őket is élőben, és nem okoztak csalódást. Nem volt "életem koncertje" fíling, a hangzáson is lett volna mit javítani, de az örökifjú kaliforniai banda játéka és a remek setlist minden apróbb hiányosságot feledtetett.

4. Is Tropical (Trafó) - beszámoló
Az év legjobb koncertje "az azelőtt még nem ismert előadó" kategóriában: az elszállós, pszichedelikus elemekkel is operáló, de lo-fi hangzású táncolható zenét játszó, maszkos angol banda természetfilmes vizuállal megtámogatott produkciója joggal nyerte el a hipszter közönség tetszését.

5. Hangmás / Haunebu (Merlin) - beszámoló
Az év magyar felfedezése, a már remek klippel is rendelkező Haunebu tökéletesen melegített, majd egy itt említésre sem méltó osztrák borzalom után a Hangmás hozta híresen magabiztos produkcióját a lemezbemutató koncertjén. A zene mellett az előtérben lévő látványos kiállítás és vizuál tette ezt az estét az átlagosnál is emlékezetesebbé.

6-10. (sorrend nélkül, ezeket csak azoknak ajánljuk, akik szeretik):Guano Apes (Club202) - beszámoló, Akela / Crossholder (Club202), 30Y (BME-napok), My Chemical Romance (VOLT), Amber Smith (A38),

Amit valószínűleg kár volt kihagynunk: Lostprophets (Sziget), Pulp (Sziget), Austra (A38), Horrors (Dürer), KFT (Budapest Sportaréna), Warpigs (Szeparé).

És amit már most beírtunk jövő évi képzeletbeli naptárunkba: The Sounds (Dürer kert), Sunrise Avenue (Dürer kert), Metallica (Novarock), Red Hot Chili Peppers (Budapest???).

Rocknroll!

A fénykép a szerző felvétele.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr323510186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Birdemic 2012.02.29. 22:39:49

És Merzbow-t az A38-on áprilisra. Ha már tavaly kimaradt (neked).
süti beállítások módosítása