éjszÁRNY

2012.01.07. 11:40

Volt anno egy kisebb vita arról, hogy ki írhat éttermekről, összekeverem-e a rósejbnit a sült, illetve hasábkrumplival, miért baj, ha nem tetszik az, ha az étlapon feltüntetett tételek nem rendelhetőek, valamint hogy a picsába képzelem ezt az egészet. Az egész szánalmas cirkusznak az vetett vétett, hogy kaptunk egy ingyen vacsorát (szerintem elsőként és utolsóként), amit aztán meg is írtam, így lett a mérleg állása egy-egy. Idáig.

Mivel a múltkor gond volt a stílussal, ahogyan az ételekről írtam, most nem teszem, főként, mivel semmi gond nem volt velük. Amúgy is rágódtam rajta, hogy megírjam-e ezt az egészet, de félpályáról fikázó bloggertársam, mtomi (aki már egy vacsorával és egy pálinkával is jön) rögtön rácsapott a dologra, mert amúgy is csak olyan helyekről írok, ahol jó volt, és így szerinte ez nem is annyira hiteles (üzenem, jól választani tudni kell).

Szóval itt se volt nagyobb gond annál, mint az már az érkezéskor kezdődött. Oké, foglaltunk, üljetek le ahová tetszik, és amikor elkezdtünk forgolódni, hogy mégis, hol tetszik, azért még hozzátették, hogy ahol "Foglalt" tábla van, oda azért ne. Köszi, ezt sejtettük. Másodikként nagy nehezen italt rendeltünk (persze érthető, hogyha csupa külföldi van rajtunk kívül, mi meg ráadásul kuponozunk, igaz, azt az étterem maga bocsátotta ki, ráérünk), de hogy az előétel/leves előbb jöjjön ki, mint az ital, az azért érdekes. Sőt, akik később jöttek (már magyarok, bár ránézésre is a felső tízezerből), ők is hamarabb kaptak inni, ezen a ponton kezdtünk el integetni a pincérnek, hogy megszomjaztam a velős csontra.

Az i-re a pontot az általam 1800-ról 2000-re kerekített számla tette fel, mivel kérésemmel ellentétben visszahozták a nekik szánt visszajárót, ráadásul apróban. Lehet, hogy kicsinyes, kispolgári vagyok, de olvasatomban a borravaló extra, és nem kötelező dolog; ha nekem kell az italomért (félháznál, tehát nem rush hour volt) könyörögni, akkor nem fogok 500-1000-eket jattolni. Ez így a végére jól fel is baszta az agyamat, úgyhogy a jóllakottság ellenére a keserű szájíz megvolt hazafelé.

Mi a slusszpoén? Van még egy kuponom, úgyhogy csak azért is visszamegyünk, lehet lesni srácok!


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr93526058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása