Az Angliában tavaly leadott hatrészes sorozat, a Jamie Does... zárórészéből való ez a recept, ahol is Görögországba látogat el, és főz jókat. Amúgy nagyon jól meg van csinálva a többi epizód is, jár Marrakesben, Stokeszben, és még sorolhatnám. Ami fantasztikus benne, hogy itt is, amennyire lehet, a hétköznapi ott élő ember szemével próbálja meg a dolgokat nézni, így csinálja a kajákat is, gyönyörű tájakkal a háttérben; szóval ha valaki autentikára vágyik, mindenképp ajánlom neki, mert nekem is az egyik kedvenc szériám lett ez.



De a recept. Kezdésnek egy nagy tálba beletesszük a következőket: 5 tojás, 225 gramm joghurt, ugyanennyi cukor, 75 gramm darált mandula, egy citrom és egy narancs héja, 150 gramm liszt, 200 gramm búzadara, egy teáskanál sütőpor, és 200 ml olívaolaj. Ezt mind összekeverjük egy habverővel (nem lesz nehéz) és a masszát egy olívaolajjal kikent, kicsit az alján belisztezett kisebb tepsibe tesszük, és olyan 190 fokon fél óráig sütjük.



Ha ez megvan, hagyjuk kihűlni, minimum egy órát. Szükségünk lesz 100-150 gramm hámozott pisztáciára (a Csarnokban kapható , bár én is csak nehezen találtam meg), ezt kicsit összetörjük, csak rusztikusan, nem teljesen, majd egy lábosba beleszórjuk, és ráküldünk 10-15 deka mézet. Mihelyst elkezd folyósodni, el is zárjuk alatta a tüzet, nem karamellt akarunk, majd belecsavarjuk a korábban említett egy-egy narancs és citrom levét. Ha ez megvan, fogunk egy kést, és jól megszúrkáljuk a már kihűlt süteményt (ha azt akarjuk hogy felszívja, akkor vagy a tésztának kell hidegnek lenni, és az öntetnek melegnek, vagy fordítva, jelen esetben az előbbi történt), majd ráöntjük a mézes-pisztáciás masszát. Hagyjuk egy tíz percet állni, hogy teljesen beszívhassa, majd joghurttal és eperrel tálaljuk.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr702658526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása