Szabadulás a Cirkuszból

2014.08.21. 07:25

2014 közepére már egészen sok szabadulószoba lett a városban, és ember legyen a talpán, aki tud választani, hová menjen. Mi most egy egészen frissen nyíltat teszteltünk, mégpedig az E-Exit escape roomot, csapatban.

2014-08-19 17.21.10.jpg

A céges team buildingekben az a jó, hogy mindig ki lehet valami mókásat találni arra, hogy kovácsolódjunk még inkább csapattá, és erre mi sem ad jobb lehetőséget, mint hogy 2-6 főt bezsuppolnak egy szobába, majd közlik, hogy csak akkor jöhetnek ki, ha saját jogon megoldjűk ezt. Kevés jobb alkalom van a kreativitás csillogtatására, mint annak a félelme, hogy örökké bennmaradsz, vagy legalábbis megalázó módon hatan se juttok ki egy óra alatt, mert az a rohadt űrszonda elnyelte a 2-4-1 koordinátán lévő Zwicki nevű fehér törpéből áramló kozmikus sugárzást az ioncserélő meghibásodása miatt. De eltértem.

Lépj be a rémségek kicsiny cirkuszába, egy olyan helyre, ahol ha nem vigyázol, te is örökre a gonosz cirkuszigazgató markában maradsz. Most éppen az előadás előtti összevisszaságot láthatod a sátor porondján, ahol keverednek a cirkusz körül tanyát vert vurstli, és az esti előadás eszközei. A ketrecekben, ládákban, cirkuszi öltözékükben szomorú szemű állatok, és artisták várnak a fellépésükre, miközben a zsarnok igazgató a délutáni egyórás pihenőjét tölti. Most van tehát 60 perced arra, hogy a fejtörők, és ügyességi játékok megoldásával, kódok, lakatok, zárak kinyitásával végül te is és az állatok is újra szabadok lehessetek.

Az E-Exitben két szoba van, az egyik az 1984 nevet viseli, a másik pedig a Cirkuszt. Mindkettőnek sejthető a tematikája, és a lényeg pedig annyi, hogy egy óra alatt kell kijutni, különböző fejtörők, logikai mutatványok, és ügyességi feladatok megoldásával.

Szörnyű időket élünk. A Nagy Testvér, és terrorszervezete mindent, és mindenkit lát, hall, figyel. Még a gondolataid sincsenek biztonságban! Elég egy kellemes, felvillanó emlék, vagy egy virágos rét az álmaidban, és a gondolatrendőrség azonnal lecsap… Most viszont egy aprócska hiba került a gépezetbe, és így – nagy szerencsédre – adódott 60 perced, hogy te és a társaid elszökjetek a folyamatos megfigyelés elől, és új életet kezdjetek.

Mi a Cirkuszra mentünk rá, és bár konkrétumokat nem szeretnék elárulni (jönne is az Igazgató az őrült papagájával, te jó ég), azt kell mondjam, hogy nagyon jól, és ötletesen volt kitalálva az egész, sőt, az elején nem is gondoltuk volna, hogy ennyire komplex lesz, de kábé a felétől (ügyesebbeknek az 1/4-étől) azért volt egy kis csavar, és onnantól indult be a buli igazán.

2014-08-19 17.27.29-1.jpg

2014-08-19 17.27.33.jpg

És, hogy mit kell csinálni? Különböző kütyükön számsorokat megfejteni, eszközöket, melyek látszólag egyáltalán nem illenek össze párosítani, állatokat kiszabadítani, rejtvényeket megoldani, zárakhoz kulcsokat keresni, valamint a témához illő vurstlijátékok sem maradhattak ki a szórásból. Nekünk kicsivel egy óra után sikerült kijutni, a játékmesterek nagylelkűek voltak, és feltartották addig az Igazgatót, amíg megoldottunk mindent.

10616289_257111327821033_1382292005163791047_n.jpg

A végén mindenki kap egy karszalagot annak örömére, hogy megoldottuk a rejtélyt, és az is biztos, hogy a következő csapatépítő alkalmával pedig az 1984-et fogjuk betesztelni, de addig is mindenkinek ajánlom az E-Exitet, mert ez a szoba bizony nagyon fasza volt.

Elérhetőség: http://szabadulos-jatek.hu/


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr506622271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása