Főzőiskola XVI. - Asian wrap

2010.10.24. 08:57

Újabb Főzősuli köszöntött be, mégpedig Editnél. A menüt innen lestük, igazából inkább az újdonságfaktor vezérelt, mint a túlbonyolítottság.

Volt minden, mint a bálban, rizslap, pácolt gyömbér, csípős szósz, szójaszósz, ami csak kell. Kezdésként a húst felvágtuk kicsire, bepácoltuk a szójás lébe, aztán hagytuk állni. Ezalatt mi macskákat nyomkodtunk, a macskák üldöztek minket, és persze söröztünk is.



Ezután jött a zöldségek (fásy) zsüliennre való vágása, meg a hús kisütése. Forraltunk egy nagy kübliben vizet is, és végül ment mindez az asztalhoz.



A rizslapnak elég fura állaga volt (bár sejthetően ebből lesz a rizstészta is), két három másodperc a vízben aztán eltüntette a csomagolóanyaghoz való hasonlatosságát, viszont így meg ragadt, mint a veszett fene. Mindenesetre szépen beletöltöttünk mindent, aztán feltekertük, és jóízűen elfogyasztottuk.



A végére a desszertet én szolgáltattam, az eFi-féle Kinder Pingui recept utánérzése alapján, de szerintem nagyon frankó lett.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr512387243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása