TV Paprikás agyhalál

2011.07.29. 13:45

Az utóbbi időben erősen elgondolkodtam azon, hogy nekem is kéne egy saját műsor, mondjuk a TV Paprikán, kiindulva ugyanis abból, hogy ott néha mik mennek, egy Hungarian Meal Time igenis jól jönne a népnek.

Vegyük például a Huszárkonyha nevű borzalmat. A hagyományőrzéssel semmi problémám, de a szar, igénytelen műsorokkal annál inkább. Arról senki sem tehet, hogy nő létére úgy néz ki, mint egy férfi (vagy fordítva), de az, hogy nem megfelelően behangosított, minimalista, rossz minőségű műsor megy, manapság már frankón gáz. Ilyen hogy kerülhet a képernyőre?

Béres "hoppá" Alexandra, valamint a magyar Gordon Ramsey-ként öltözködő Semjén Zsolt Fittérítőset játszanak, és akaratgyenge, többnyire dagadt emberekhez mennek ki, kicsit megmozgatni őket, meg főzni valami jót. Az persze megint egy más kérdés, hogy ettől azok miért is változnának meg, ha maguktól nem képesek rá, de ezt már ne firtassuk.

Van egy olyan műsor, ahol szintén Zsoltunk főz mindig valami dietetikus, vagy gasztroenterológus társaságában, na itt a hivatásos okos emberek kivétel nélkül úgy néznek ki, mint akiknek nincs ki mind a négy kerekük, és a tekintetükkel éppen ölni készülnének - nem egyszerű az élet, no.

Újabb kedvenc a Ketten nyakkendőben című műsor, ami mindig úgy kezdődik, hogy Jan Rosak, egy idősebb forma ül, mint egy prágai pizzafutár diszpécsere, és szerencsétlen rendelőkre akar egészségesebb kaját rásózni. Ez ötből négyszer nem megy, a csávó iszik, a betanult sablonszöveget nyomja, én már unom, agyfasz, de nem tudok elkapcsolni. Végre, ha valakit sikerül rábeszélni, akkor átadja a stafétabotot a másiknak, és megfőznek valami remek kaját (mint például a Cézár saláta, lefosom a bokámat).

A tévé másik sztárséfje, Bede Robi az Arénában csinált főzős vetélkedőt, ahol többnyire a főzéshez segghülye emberek oldanak meg feladatokat, majd csinálnak kaját, közben meg Robi snittekben osztja őket (most épp Szabó Zsófit láttam, na belé például meg szerelmes is lettem).

Bandi a hegyen, Lovasi után majdnem szabadon: arról szól, hogy a csávó fele időben túrázik, majd az idő másik felében meg főz valamit, az erdőben, elképzelhető, mennyire komoly apparáttal. Nála jobb már csak a múltkor Csiszár Jenő volt, akit Olaszországba vittek el, de hogy minek, azt a jóég se tudja...

Zárásként van a Kozi nevű raszta csaj, meg egy másik csávó (lehet, hogy a Döme), akik egy lakókocsiban főznek, de anyám. Márk a kanapét rágta, és közben azt üvöltözte, hogy a csaj életében nem látott még konyhát, a srác nyomta a gyenge poénokat, és az egész úgy nézett ki, mint egy, a hatvanas évekből ittragadt krisnás/hippifesztivál kihelyezett főzőtagozata. Itt kapcsoltam én is ki a tévét, és mentem ki az erkélyre, ahol aztán... de ez már egy másik történet.

(a képek a csatorna honlapjáról vannak, és meg kell jegyezzem, maga az adó léte nagyon jó, én bírom is, de a fentebbi kritikák ettől még sajnos valósak)


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr623096171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása