Fluor - Like EP

2011.01.07. 09:09

Fluor munkásságát már régóta figyelemmel kísérem, volt ő már Fluor Filigran, Fluorid, meg ami tetszik, és régen igenis egy nem elhanyagolható fehérvári rap-alak volt. Először kis nosztalgia jelleggel nézzünk meg néhány régebbi alkotását (és ha ez nem lenne elég, akkor ott a gecigránátos, meg hasonló megmozdulások is), és simán mondhatjuk, hogy látszik, hogy előtte Rich Zedék taposták ki az utat.



Az utóbbi, mondjuk két évben viszont amint az mindenki tudja, eléggé feljött mainstreambe, SP-vel nyomja közösen, és ezzel kábé ki is vívta minden ándörgráundríltrú arc utálatát, ellenben azóta erre nedvesednek a 14 éves kislányok országszerte. Tény, hogy eleinte nekem sem jött be (sőt), de most az új EP kapcsán úgy érzem, hogy írnom kell egy keveset, mert talán alakul ezzel valami.



Egyrészt ingyen letölthető, ez már nagyon szimpatikus. A durva az a legtöbb számban, hogy simán elképzelhető a zenetévéken, szóval ebből a szempontból már jók nagyon, simán lehet őket nyomatni szövegileg és zeneileg is. A Mizu-ból készült klip is most jött ki, és akár ciki, akár nem, csúnyán beleragadt a fülembe, szövegileg sem butább, mint a külföldi társai, zeneileg kurva jó, innentől viszont szabad az út. A zenék nagyrészéért Pixa felel, akit szintén ismerhetünk, és ugyanolyan jól hozza ezt az elektros-hip-hop-os stílust.

A közreműködők közt ott van SP, Snow, Pixa, valamint Zselenszky is (tényleg, rá emlékszik még valaki a mai közönségből, hogy eredetileg melyik zenekarban volt?), utóbbi ugye már volt korábban is közösen Fluorral (csak akkor még Nap néven), de itt most ebbe a stílusba nem igazán illik bele, az éneke a szokásosnál is nyávogósabb, de maga az egész szám kilóg, leginkább az az érzésem, hogy akartak egy ilyen stílusú zenét is (mert alapvetően nem rossz), de a lemez egységébe nagyon nem illik bele.



A másik kilógó szám az Off, ez viszont sokkal keményebb hangzású, mint a többi, helyenként már-már dubstepes (gyanítom ebből klip sem lesz sosem), ez kábé egy a lassú részeket kicsit veretősebbé tevő remixben simán lemehetne egy buliban is. Amúgy ez a stílusból fakadólag a lemez néhány más dalára is igaz, és ezért is írtam az elején, hogy ez az irány az előzőekkel szemben nekem is bejön. A továbbiakban is nyilván a fikázók fikázni fogják, a szemellenzősök imádni, én meg azt mondom, hogy ez a kislemez már újra értékelhető.


Szerző: Jancsa Jani

2 komment

Címkék: fluor

A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr452564296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mtomi · http://utolsoejjel.blog.hu 2011.01.11. 09:18:31

Zselenszky az Eleven Holdban volt, most meg asszem szólóban nyomul valami zenekarral.
süti beállítások módosítása