A mottó: ezer forint és fél óra alatt. Erre volt régebben egy kiváló példa a fetás-olívás tészta, ami elindította újfent azt az ötletet, hogy kevés pénzből és gyorsan varázsoljunk valami finomat. Jamie ugye utóbbira képes, de azok aztán mindennek mondhatók, csak olcsónak nem.
Ennek a tervnek az első lépéseként készült a fent említett csoda.

Először is kelleni fog hozzá fél kiló darált hús (450), meg egy kiló krumpli (100-150), egy nagy fej hagyma, fűszerek, és savanyú ubi (üvege mondjuk 300). Kezdésnek a krumplit megfőzzük, héjában, így könnyebb megpucolni egy dolgos nap után. Összekockázzuk, majd felvágjuk a hagymát kockákra, és közepes mennyiségű olajon 6/10-en elkezdjük rottyantani. Ha már kellőképpen jó (se nem teljesen üveges, se nem barnul), akkor lehúzzuk a tűzről, és jól megszórjuk pirospaprikával. Ezek után belekeverjük a kockakrumplit, összetörjük, és a végére teljesen homogén, piros színű köretet kell kapjunk. Egyesek szerint ez a kezdete a krumplis tésztának is, de egyrészt olyat még nem csináltam, másrészt ki az, aki elrontaná ezt tésztával, ha így egy kiváló, tökéletes köret? Ugye, hogy senki.

A húst fogjuk, összekeverjük egy mokkáskanál köménnyel, némi sóval, két kanál pirospaprikával, és néhány löket fokhagymával (Jamietől tanultuk, hogy gerezd nyomóba be, nem szarakodunk a hámozással, és átnyom - tökéletesen működik), majd kis hurkákba forgatjuk őket, be a tepsibe, az pedig a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ott elvan olyan fél órát (saccra), majd kijönnek, és kész is a kiváló kaja, két nagyobb, vagy három kisebb adagra. Olcsó és finom.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr552491847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása