A hét városa... Oconomowoc!

2010.05.04. 12:57

Ki ne emlékezne arra a részre a Rém rendesből, amikor Steve és Al elmegy Wisconsin megyébe Peggynek melltartót vásárolni. Na és arra hányan emlékeznek, hogy melyik településre mennek? Ez bizony nem más, mint a hihetetlenül hülye nevű Oconomowoc. Ide kalauzolom most el a kedves olvasókat, és indítok ezzel egy új, hetente jelentkező sorozatot. Ja, és hogy min alapszik a széria? Nem máson, mint a hülye nevű városokon, egyelőre csak az USA-n belül, de aztán ha kifogyunk, kiterjeszthetjük az egész világa is.

Szóval Okonomovok. A városka neve a hangzatos "Coo-no-mo-wauk" mely azt is jelenthetné, hogy dugd meg a kutyádat egy kókuszdión, de meglepetésünkre mégsem, hiszen a valóságban annyit tesz a bennszülött indiánok nyelvén, mint vízesés. A 2000-es népszámlálás alapján kb. tizenkétezren lakják ott, és a nyolcvanas évek vége óta azt is tudjuk, hogy a női alsónemű boltban crossdresser a pultos. Túl sok izgalmas amúgy nem történt a városban sem, ami említést érdemel, az talán annyi, hogy 2008-ban felrobbant egy régi gázvezeték mert rászakadt egy munkagép, szinte teljesen eliminálva így egy majdnem százéves baptista templomot. Kár lehetett érte.

Valószínűleg a város a nevét a közelben lévő tó miatt kapta, vagy csak az indiánok pipáztak be túlságosan, és flesselték be a vízesést, mindenesetre az egész kisváros egy nyugalmas település képét festi, amit a következő fotóval illusztrálnék is. Ha arra jártok, nézzetek be.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr531966875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása