Mivel még sosem jártam a Lágymányosi-híd budai hidfőjénél, így a tavasz kvázi első beköszöntésekor úgy gondoltunk, meg kéne látogatni a helyszínt. Ha már arra jártunk, lőttem néhány fényképet is az 5800 Navii-val (haha), de sajnos azt kell mondjam, azért akármilyen Carl Zeiss, meg 3 MP, azért ez komolyabb munkákra nem alkalmas.

Kilépéskor ez a kép fogadott, a folyamatos szél nagyon érdekes látképet varázsolt az égboltra.

A Lágymányosi pillonjainak még mindig van egy durva feelingje, nagyon uralja a hidat, és ilyen szempontból teljes mértékben jogos a kápmegyeri hídat édestestvérének nevezni.

Egy látkép a hídról Pest felé...

...és már a gátról a híd felé.

A gát amúgy nagyon szépen meg van csinálva, és kb. egy kilométer hosszan nyúlik be.

Szembe vele Csepel látszik már, hogy az konkrétan valami szemétlerakó, meddőhányó, vagy mi, azt nem tudom, de elég siralmas képet fest.

Míg a keleti oldalon sétaút visz, a nyugatin kiépített kis korlátos, rekortán-szerű járdás út van, ami sokkal hangulatosabb...

...néhol szegélyezve az ilyen építészeti stílusban épült házakkal.

Voltak dagadt fekete kacsák is, melyek miután megláttak, rémülten rohantak vissza a vízbe.

A park északi sarkából néztük a déli vasúti összekötőt.

Így néz ki a gát középső része, jobbra pedig már a Budafoki út - Lágymányosi hőerőmű.

Mindezek után újabb hiánypótlás következett, és ellátogattunk az Allee-ba is, bár én nem sokat vártam tőle. Azt meg mondjam, hogy a budaiak, akik errefelé laknak, rendesen megfogták ezzel az Isten lábát, mivel kb. minden van benne. Legalul baromi nagy Interspar, aztán fentebb szintén minden ami kell (ruha, mobil, elektronika, mozi); aztán pedig legfelül még a kajálós részekből is lehet rendesen válogatni (én páldául egy hatalmas borzaskát toltam fűszeres sült krumplival, tartárral, rongy alatt, és tökig jól is laktam). Szóval ha erre sodorna a sors, elfogadnám, mert tetszett a dolog.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr31798885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása