A Főzőiskola egy igazi nagyszabású project, blogok között vándorolva húzódik a világháló végtelen vezérsíkját követve, hogy néhány jó ember a kajakészítés mindennapjaiba engedjen bepillantást a nagyérdeműnek. Valójában tavaly márciusban indult el az első évad, mely végül tíz részt ért meg. A második évad nemrég kezdődött el, és a legelső kajánk máris egy koncepcionális féreglyukba szakadt bele.

A terv az volt, hogy valami sajtos-húsos kaja legyen, erre nekem jött az ötlet a Sphinx után szabadon, hogy legyen sajtos shoarma, csirkével, sült krumplival, egy valag salátával, ilyesmi. Ezt Edit rögtön megbombázta, mondván, hogy a sült krumpli rossz ééértem, legyen pitában. Innentől egyenes út volt a gyros fűszerkeverékig mint gyorspác, úgyhogy a shoarmat majd máskor próbáljuk ki.

Össze is gyűltünk kistársaságilag, a fentebb említett kisasszony, Zoli, a díszvendég pedig Kriszti lett Grandpa helyett. A kezdeti baromkodások befejezte, és a sörök megkezdése után neki is álltunk ténykedni, kezdésképp a csirkecomb-filé és a zöldségek feldarabolásával. A paradicsom és uborka ment kis kockára, a saláta vékony csíkokba, hagyma úgyszintén, a fokhagymát pedig egészen apróra passzíroztuk szét.
speed: P1060041 Mihelyst a csirke meglett, a fűszerkeveréket összekevertük olajjal, majd a csirkét bepácoltuk vele, és betettük a hűtőbe. Ezidő alatt a sajtot is lereszeltük, és megcsináltuk a piros valamint a fehér öntetet. Utóbbi, a Keleti pályaudvar környéki gyrososok nagy sztárja mint tudjuk, de most nem ez a verzió volt terítéken: joghurt, bele a bors és a fokhagyma, ízlés szerint. A másik összetevői pedig (tiszta Árpád-sávos kaja baszki, ezt fogjuk tüntetések alatt árulni legközelebb): Erős Pista, víz, és olaj, a nekünk megfelelő állag eléréséig.
speed: P1060067
Miközben mindezeket megcsináltuk, és jelentkeztünk a házi alliteráló-bajnokság elődöntőjébe is egyúttal, jöhet ki a csirke a hűtőből, és mehet a serpenyőbe (itt wokba), hogy szépre megsüssük őket. Ezalatt beizzítottam a kontaktgrillt is (melegszendvicssütő is megteszi), és néhány percbe beledobtam az előrekész pitákat, hogy picit ropogósodjanak meg - azt hiszem, ezt a szabadalmat le fogjuk védetni, mert így sokkal finomabb az egész kaja.
speed: P1060085
Ezzel a módszerrel kábé pont egyszerre készül el minden: asztalon a zöldségek, a szószok hozzá, a sajt, külön tányérkában a husi, és előttünk az (időközben foghatatlanul forróra melegedett) pita. A tetejét messük le, és mehet bele a jóság. Ne feledjünk el hozzá sört is bontani, ez esetemben az ötödik is volt, ami egyben az este lezárultát is jelentette. Az értékelési rendszer még nincs kész teljesen, ezért nem tudok pontos pontszámot közölni, de emlékeim szerint olyan 8/10 körül zárt, ami egy jó eredménynek számít.
speed: P1060093

 Hozzávalók:

  • bármilyen hús, amiből szeretnénk csinálni, filét a legérdemesebb
  • paradicsom
  • vöröshagyma
  • uborka
  • fokhagyma
  • saláta
  • egy nagy doboz joghurt
  • piták
  • sajt
  • Erős Pista
  • olaj
  • só, bors
  • tetszőleges gyros fűszerkeverék

(mennyiség mindenkinek ízlés szerint)


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr681074856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása