NFL Super Bowl 2009

2009.02.01. 23:05

A floridai Tampában kerül sor ma éjszaka a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjére, a negyvenharmadik Super Bowlra, amelyen a Pittsburgh Steelers és az Arizona Cardinals találkozik. Az esélyek a Pittsburgh mellett szólnak, de a veterán Kurt Warner és az Arizona ugyanúgy meglepheti a Steelerst, mint ahogy a New York Giants meglepte tavaly (nagy bánatomra) a toronymagas favorit New Englandet.

A Super Bowl az egyik legnézettebb műsorrá vált az évek során az Egyesült Államokban. Általában 80-90 millió ember nézi végig. Európában a hajnali időpont miatt az érdeklődés elmarad az USA-tól, de a fanatikusokat ez sem zavarja!

A meccs nagy kérdése, hogy az eddig szenzációs támadójátékot bemutató Arizona mire lesz képes a liga legjobb védelme ellen. A Pittsburgh védelme még a 70-es évek négy Super Bowl-győzelemmel fémjelzett sikerkorszakában kapta a Steel Curtain (Acélfüggöny) becenevet, de a mostani defense is méltó a korábbi hagyományokhoz.

És hogy ki szerzi meg idén a Vince Lombardi-trófeát? Rövidesen kiderül!


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr811174683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. D · http://azutolsoejjel.hu 2009.02.02. 09:47:08

Én ilyet még nem láttam! 100 yardos futott touchdown, 16-0ás Arizona fordítás, majd a végén Roethlisberger-Holmes passz hegyek és Pittsburgh siker. Pittsburgh Steelers - Arizona Cardinals 27-23 http://www.nfl.com/videos?videoId=09000d5d80e86d72
süti beállítások módosítása