A Netpincér olyan az éhes embernek, mint a slick gumi a biztonságosan dugni vágyónak: tökéletes megoldás. Készpénzt nem kímélve rendeltem onnan néhányszor az utóbbi időben is, és erről mondanék néhány szót, hátha tudok vele segíteni valakinek. A lokáció pedig még mindig a budapesti csikágó. 

Elsőként volt egy olyan, hogy Leticia Pizzéria Kertvendéglő. Innen egy húsimádó pizzát rendeltem, 32 centivel, és nem tudom, hogy bevezető akció-e, vagy marad továbbra is ez, de úgy emlékszem 1100-ből megúsztam mindenestül. Maga a kaja kicsit háziasabb jelleget öltött, finom volt, noha néhány falat fura ízhatást keltett (nem tudom, a tarja lehetett talán), de összességében, főleg ennyi pénzért ajánlani tudom, valószínűleg a többi sem rosszabb. 

Ha már itt tartunk, ezt a pizzát is egy idősebb futár hozta ki (konkrétan őszülő halántékkal), és ilyenkor valahogy előjön belőlem a szociális érzékenység, és elszorul a szívem. Talán csak azért, mert mindig fiatal srácokat látok (vajon fiatal csajok miért nem állnak futárnak? - teszem fel a kérdést), és valahogy nem úgy van bent a köztudatban. Legutóbb is ilyen volt a szitu, amikor a vinyókat rendeltem, és hát fura. Pedig nyilván ugyanolyan rendes munka, mint bármi, hát miért ne csinálhatná bárki? 

A másik hely, amiről már legutóbb is akartam írni, az a Pizza King. Ha jól emlékszem, a hely olyan egy éve nyithatott talán, és régebben is rendeltem tőlük néhányszor... több-kevesebb megelégedésemre, de az árszerkezetükkel mindig kompenzálni tudták valamennyire a pizza gyengeségét. Az első tévedésem egy Virgin King volt (extra vékony tészta, fűszeres pizzaszósz, grill bárány, petrezselyem, olívabogyó, zöldpaprika kövön sütve). Namármost, ki gondolta volna, de az extra tészta olyan vékony volt, hogy maga a feltét negatívba kényszerítette a gravitáció terén, értsd megfogtam, és leszakadt a faszba. Ha így folytatják, legközelebb már a feltét lesz alul, mert az is szilárdabb, bah. Amúgy finom volt, csak baromira nem laktam vele jól, bad for me. 

A másik eset pedig mostanában, a Nagy Tanulás Idején történt. Ebédelni támadt kedvem, és eppiáör, fikifaki, találjátok ki, kire esett a választásom! Az ajánlat rántott csirke, görög saláta, köret, mindez egy ezresért, hegyibe. Megrendeltem, ki is jött, jó kis hungarocell dobozban, kinyitom... és az első szó, ami eszembe jutott róla, az a „hát hogy van ez ide belebaszva?!" volt. Nem fényképeztem le, mert sanszosnak tartom, hogy a futálás közben összerázódott picit, de hát vicces volt. A saláta paprika, uborka, paradicsom volt, olívabogyóval és kis szem sajtokkal, keverve a hasábbal; ennek az ágyán ült a hús. Legelőbbi végülis nem volt rossz, más kérdés, hogy az autentikus görög salátához sok köze nem volt, maximum összetevőiben; a sült krumpli sem volt semmi extra, maximum kicsit kevés. A hús szép szelet volt, nem hivalkodó fokhagymás fűszeres háttérízzel. Összességében jó volt, csak mondjuk, ha kétszer ennyi, még jobb lett volna. 

A Pizza King tipikusan az a hely, ahonnan akkor rendel az ember, ha pénzszűkében van, de azért még relatíve korrektet szeretne enni (ettem már olyan pizzát is más, olcsóbb helyről, aminek az alakja olyan kör volt, mint ami épp el akart mászni valahová, a magyarosság meg a mócsingos parasztkolbászban csúcsosodott ki), erre viszont tökéletes.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr121174668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása