Talma-mánia

2008.10.03. 12:03

Mióta Talmácsi Gábor bekerült a 125 cc motorosok mezőnyébe, figyelemmel kísérem pályafutását. Először mindenki akkor kapta fel a fejét az országban, amikor kezdte a jó eredményeket szállítani még a KTM csapatában. Azután történt egy, s más...

A lényeg, hogy kikötött egy jó csapatban, Aspar Martinez istállójában. Kapott egy kitűnő motrot a tavalyi évben, ő pedig hozta a legjobb formáját. Így Talma világbajnok lett a 125 cc géposztályban. Ezzel történelmet írt kis hazánknak, hiszen eddig magyar motorosnak ilyet nem sikerült elérnie. Egy ország ismerte meg a nevét és ma már szorít neki hétről-hétre (illetve kéthetente, vagy ahogy a futamok következnek a versenynaptárban) velem együtt.

 

 

Sajnos az újév nem úgy indult, ahogy azt mindenki várta, nem jöttek az eredmények. De idő közben helyre állt a technika, megindult a pontszerzés. Sikerült felküzdeni magát az összetett dobogóra. Amikor már minden rendben ment, két hete sajnálatos csuklótörést szenvedett Indianapolisban az egyik időmérőn, de csodák-csodájára egy nap múlva pontszerző helyen hozta be a gépet egy idő előtt leintett esős versenyen.

Az orvosok megoperálták, és legutóbb Japánban nagy kínok közepette, fájdalomcsillapítókkal telenyomva a harmadik helyen végzett, ami óriási teljesítmény. (Törött csuklóval és pár hete műtött kézzel, amikor a verseny előtt még az is kérdéses volt, hogy rajtoz tud-e állni!!!)

Jelenleg negyedik összetettben, de még mindig sikerülhet a címvédés, hiszen csak pár pont választja el egymástól az élmezőnyt. Továbbra is bizakodhatunk!

A VB-pontverseny állása: 1. Mike DI MEGLIO               FRA     Ajo Motorsport                             212 pont
2. Simone CORSI                 ITA      Jack & Jones WRB                     176 pont
3. Stefan BRADL                  GER     Grizzly Gas Kiefer Racing         167 pont
4. Talmácsi Gábor               HUN    Bancaja Aspar Team                 165 pont

 

Következik 2008.október 5-én az Ausztrál nagydíj, ahol reméljük, hogy a sérülése engedi rajthoz állni Talmát, illetve szurkolhatunk egy újabb dobogós helyezésért!

 

P.s: Közben Rossi múlt hétvégén oktatott a Moto GP-ben, és már akkora a pontelőnye a legnagyobbak mezőnyében, hogy megnyerte élete 8. világbajnoki címét! Gratula neki!


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr471174563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása