Itt a vacsi, Planet Sushi!
2014.05.02. 08:19
A Friday's éttermeket már mindenki jól ismeri, de talán kevesebben tudják, hogy az üzemeltetőhöz tartozik a Planet Sushi étteremlánc is (mondjuk az Oktogonon az egymás melletti lokációból ízélve ezt relatíve nehéz is letagadni). Most beteszteltük.
Az étterem belépve meglepően kicsi, kintről nagyobbnak gondoltam volna, mindemellett teljesen jól el lehet férni. Amíg kitaláljuk mit együnk, gyorsan dobunk egy-egy koktélt, én példuál egy igen izgalmas ízvilágú gyömbéreset kértem.
Mielőtt bármi is történt volna, jött egy kis szezámos zöldbab, csak úgy. Protipp: ne héjastul egyétek meg.
A levesek közül mi más lett volna, mint egy miso, ráadásul füstölt angolnával, algával, és friss zöldhagymával, remek kezdés volt.
Miután ezen túlvoltunk, érkezett a Magas Élet klub ehavi klubgyűlésének hivatalos tálja. Most hagyok egy kis időt, hogy feldolgozzátok a vizuális információt.
És, hogy miket is kóstoltunk? A képek alatt meglátjátok!
Maguro (vörös tonhal) nigiri sushi
Ebi (tigrisrák) nigiri sushi
Planet Maki (lazac, krémsajt, pácolt retek, jégsaláta)
Bonito Maki (teriyaki szószos lazaccal, uborkával és krémsajttal, füstölt tonhalforgácsban megforgatva)
Yoji Maki (pácolt gyömbérrel, uborkával és krémsajttal, füstölt angolnával és unagi szósszal )
Philadelphia Chic (lazac, avokádó, krémsajt repülőhalikrával, unagi szószal és majonézzel)
Tempurába forgatott makitekercs - ez vitte a pálmát!
Bár elsőre az egyedileg összeválogatott tál nem tűnik annyira nagynak, mire a végére értünk, azért szuszogtunk rendesen, bár nem annyira, hogy egy sajttortára ne tudtam volna még rámenteni - erről sajnos már fénykép sem készült. És, hogy mi a konklúzió? A Planet Sushiban bizony bitang jó kis szusikat adnak, különböző ötletes verziókban, és nem is annyira drágán, mint elsőre gondolnánk. Érdemes kipróbálni!
Elérhetőség: http://www.planetsushi.hu/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
valakiatömegből 2014.05.02. 21:19:49
betulapendula83 2014.05.03. 02:08:15
Két dologra azonban felhívnám a figyelmed. Az egyik, amire olyan urasan rávágtad az elején, hogy "ződbab", az valójában szója bab, és úgy hívják, hogy edamame. Ha a japán konyhában nem vagy annyira járatos, hogy ezt tudd, akkor legalább az étlapról lemásolhattad volna, hamár gasztro blogbejegyzést írsz, ződbabozás helyett. :)
A másik, hogy "mi más lett volna, mint miso". Ez egy kicsit suta így. Kb. úgy hangzik, mintha azt mondanád, hogy krumpli volt a köret. (No igen, de sült, püré, héjában, vagy hogy?) A miso nem egy konkrét levest jelöl, hanem egy gyűjtőfogalom.
2014.05.03. 15:15:32
Valamint: "...egy sajttortára ne tudtam volna még rámenteni." Mit?
"...gyorsan dobunk egy-egy koktélt,..."
Hova?