TableFree Világkonyha - Salaam Bombay
2012.07.10. 19:14
A Salaam Bombay étteremben indult el úgy három hete a TableFree világkonyha rendezvénysorozat első állomása, amely azt tűzte ki céljául, hogy hónapról-hónapra bemutasson egy-egy remek éttermet. Remek volt a hangulat, az étkek nemkülönben, és hála Rajesh "Mr. Jacky" Ishraninak, valamint Turóczi Gábornak, rengeteg információt megtudtunk magáról az étteremről, valamint az indiai konyha sokszínűségéről is.
Az étterem belső elrendezése inkább európai, mint indiai jellegű, ezért nem is feltétlenül hasonlít azokra, ahol már magunk is jártunk korábban, de ez egyáltalán nem veszi el a hangulatot, sőt, nekem talán még jobban is tetszett, mint az amúgy "egyenhangulat" mindenhol máshol. Az ételek nagyon jók voltak, úgyhogy a szokásos kifejtés helyett inkább rögtön képekben adnám vissza a majd kétórássá nyúlt élményt.
A menü a következő volt:
Előételek
* Bhaijya, azaz a valódi mentaszósszal kínált, lencselisztbe forgatott sült hagymagombóc ("a vegetáriánusok kedvence")
* Ahadi, resni és hazari kebab (grillezett csirke-kebab variációk )
Főételek
* Dal Tadka (indiai krémes sárgalencse curry, aromás fűszerekkel)
* Saag Paneer ( spenót & saját készítésű házisajt curry keveréke
* Butter Chicken (vajas csirke curry, marinált csirkefalatok, az “örökzöld” klasszikus)
* Pullao Rice (rizs pullao stílusban, "sáfránnyal és csipetnyi fűszerrel")
* Naan, azaz "könnyű, omlós kenyér"
* Green salad ("vegyes saláta az évszaknak megfelelően")
* Chicken tikka masala
Édesség
* Mogyoróval & csokoládéöntettel készített kulfifagylalt
További képek a slideshow-ra kattintva!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.