Frissen nyílt hely az á Table! a Retek utcában a Mammut mellett, szóval ideje volt nekünk is betesztelni. Belépve annyira franciás minden, amennyire csak lehet, és ez teljesen pozitív. A pultban sütemények, a pult mögött szép, kockás ruhás lányok, balra egy üvegfallal elválasztva a pékség része, az asztalon reggeli menüfüzet, melyből választok egy eggs benedictet, ami magyarul a buggyantott tojást jelenti, lazaccal, hollandi mártással. Jobbra vannak az asztalok, nem sok, talán 10-12 embernek van itt hely, és durván közhelyes, hogy alig öt perce vagyunk itt, és máris franciául beszélgetnek mellettünk (ennél durvább csak Genfből átlépve a francia határon volt, amikor minden kertben egy na mi állt? hát persze, hogy Peugeot!).

A falakon régi képek, mellettünk a szekrényen a Barba család töltve minden jóval, házias lekvárok, minden a hely cégérével, de volt itt gazpacho is üvegben. Durva a feeling, nagyon, a hangulat iszonyatosan átjön, csajjal ha jöttök, akiben van némi affinitás erre, nyert ügyetek van (francia szakos ELTE hallgatót idehozni, viszont már csalásnak minősül).

Időközben Forusquare-en kiszúrom, hogy Kőhalmi Gábor (ex-évfolyamtárs, !hfhg! dobos) itt járt előttem fél órája, és pisztáciás croissant-t vett, valamint a Facebookról az is kiderült, hogy OG haverom itt pék szakács, és ő is csinálta a kajámat, mind később kiderült, szóval még vele is össze lehet valamikor futni.

Időközben megjött a kaja is, a narancslé frissen facsart, a kávé deformált műanyagnak tűnő pohárban érkezik, pontosan hozzá passzoló alátéttel, nagyon komoly, és olyan jó, hogy meg lehet inni cukor nélkül is. A tojás remek, a sárgája pont kicsit olvadt, a hollandi mártás nem túl nehéz, mint sok helyen, kiválóan megy a kettő. Legalul két szelet pirított lö bágett, rajta meg a füstölt lazac, amivel nem lehet hibázni. Mellé érkezik még kis saláta mix, koktélparadicsom, nagyszemű só.

Mennyei reggeli, kintről süt a nap, mi kellhet még, a háttérben halk zene teszi tökéletessé az élményt. Összesen háromezer a számla, volt még benne egy chocolatien nevű csavart csokis kifliszerű cucc, de azt nem kóstoltam. Itt is látszik, hogy törekednek a tökéletes élményre, apróságokból, de ezek tesznek jól menővé egy helyet. Még visszatérek.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr53234518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása