A pokol 55 napja - 26. nap

2011.09.17. 09:16

Mint azt boldogan a Facebookon is megosztottam, a tegnapi mérlegelés eredménye 83,5 kiló lett, amit kurvára nem értek én sem (ráadásul előző este betoltam két Kono pizzát, amiről szintén hamarosan írok, meg egy kevés sült krumplit, igaz, olaj nélkül, és mindaz még bennem is volt), de ha ezt mutatja péntek reggel hétkor, hát ki vagyok én, hogy kétségbe vonjam azt.

A program úgy néz ki halad, a mai reggelim például úgy nézett ki, hogy kis vaj (nem margarin) olvaszt, rá hagyma, sonka, aztán két sárgája-négy fehérje kombóban tojás, így készül a rántotta. Ha ez megvan, kis pirospaprika, sajt, egy péksüteménnyel, és kész is van. A heti kajámat tekintve, már ha érdekel valakit, a reggelik általában közepesebb péksütik voltak, két alkalommal sajtos stangli, benne sonka, sajt, meg zöldség, esetleg kis olívabogyó, egyik fele reggel nyolckor, másik meg tízkor elfogyasztva. Ebéd hétfőn Edittel Manga Cowboyos hamburger, itt kicsit megszaladt a sült krumpli, de este volt futás, kedden házilag gyroshús csirkemellből, zöldség, és egy kis kuszkusz. Szerdán ugye Amerika, ott a szokásos grillcsirkemell-saláta, csütörtökön Sörcsarnok volt hagymalevessel, bécsiszelet rizzsel, pénteken pedig gyrostál a Tébában. Vacsorakérdés: hétfőre nem emlékszem, kedden görög saláta (feta sajt, olívabogyó, paradicsom, uborka, kis olívaolaj), szerdán a maradék feta meg olívabogyó egy fél sajtos stanglival, csütörtökön a Kono pizza elég volt, pénteken pedig némi zöldség, mákos kifli, sonka volt a menü.

Sport tekintetében volt két szigetkör a héten, beneveztem a jövő heti Just 30 versenyre is, szóval ha összeszedem magam, egy PB-t is tudok nyomni majd ott. Szerdán mtomi javaslatára kinéztünk az A38-ra, aztán ott dumálgattunk, és többek közt a sportok is szóba jöttek (és neki még a szavára is adok, hiszen van mögötte múlt rendesen). Ami elgondolkodtatott, az a testépítés "hiábavalóságáról" mondott véleménye volt. Ugye, azt mindannyian tudjuk, hogy az egy esztétikai sport, különben erősember, vagy erőemelő néven futna, de nem. Ilyeténképp mi is történik? Az ember tömegnövelő (izmosító) és fogyasztó (szálkásító) időszakok között váltogat. Egyszer azonban elfogy az idő, öregszik az ember, és aki nem élsportoló, márpedig ilyen még Magyarországon is csak néhány száz van, és mivel én nem akarok az lenni, így ez rám is vonatkozik; szóval abbamarad a progresszió, és akkor mi lesz? Vagy x súlyon, y súlyú izommal, tápanyagbevitel z kalória, de abbamarad az edzés. Nem nehéz kitalálni, hogy az ember elhízik, izom megy, zsír marad, főleg például a hason. Bármennyire is tiltakozik az ember agya ez ellen, az átlagembereknek ez igencsak sanszos alternatíva, ezt kénytelen voltam belátni.

Természetesen mint sokaknak másoknak, nekem is azért szimpatikus egy Vin Diesel/Hugh Jackman/Matt Damon/stb kinézetű testalkat, de kérdés, ki mit hajlandó megtenni érte, és érdemes-e egyáltalán. Nyilván ezek színészek, és semmi dolguk azon felül, hogy edzzenek, szóval vágyakozni lehet, de csak egészséges mértékben. Szóval vegyük azt tézisként, hogy a hagyományos testépítés skippes, az egy dolog, hogy egyrészt már kurvára meg is untam az edzőtermet, még ha nem is jártam le sokat az utóbbi másfél-két évben, szóval nem volt nehéz meggyőznöm magamat erről. Mindemellett ott azért megvan az a hagyomány is, hogy 2-3 óránként enni kell, amire ugye mindenki rátalál, aki elkezd kicsit a sporttal utánaolvasás szinten foglalkozni, és nem csak fogalom nélkül megy bele, dehát az kevéssé életszerű, főleg, ha teljes mértékben pontosan akarod tolni. Na, ez hosszútávon nem valószínű, hogy fog menni, de a tegnapi utánaolvasgatásom azért szerencsére megmutatta, hogy ez azért már rég nem szentírás, és simán vannak más metódusok is, amik jobban balanszban vannak a normális, emberi élettel, márpedig , ahogy Tomi is mondta, mit ér az élet élvezetek nélkül.

Ezek után jogosan jött a következő lépés, hogy akkor mi legyen, mert az izmos külsőt azért nem adtam még fel. A futás megmarad mindenképp, de az eléggé leszed mindent, szóval nem ez lesz az endlösung. Tegnap aztán elég sokat olvasgattam, és rátaláltam valamire, ami jó megoldásnak tűnik. Nem ugrunk bele most rögtön, megvárjuk a szeptember végét, legyen meg egy két dolog még, de októberben majd nagy valószínűséggel belekezdünk...

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj kérlek egy lájkot itt a post alatt, és ha szereted az oldalt, itt is kérnék egyet.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr473233368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása