Az ember a kulturális behatásait a legkülönfélébb helyeken szedheti össze, ezt az ötletet például a Two and a half men-ből lestem el, és csakúgy, mint a csirke enchilladas recept után, most is azt kell mondjam, ezek a mexikóiak nem hülyék.

Az alábbi leírás kétemberes, vagy egyedül is megeheted, de utána aztán számíts az őrült rohanásra a meditálókamra felé. Kezdésnek másfél hagymát kockázunk, és 7/10-en olajon elkezdjük pöffeszteni. Ezalatt két-három paradicsomot felvágunk kisebb kockákra, esetleg mehetünk egy kisebb paprikával is ha van feleslegesen (én a reziduális konyhaművészetet követtem reggel, és nem volt). A zöldséget rányomjuk a hagymára, kicsit feljebb vesszük a csumit, és elkezdjük zúzni rendesen. Ezen a ponton mehet rá chilliszósz (paradicsomszósz), bele chilli, akármilyen formában, valamint só és bors. Összesen tíz percet rotyogtassuk össze, ha megvan, tartsuk melegen.



Nekem a múltkorról még pont két tortillám maradt, ez kiváló is most. Új serpenyőt fogunk, 8/10, és beletesszük a tortillát, oldalanként olyan három percre. Látni fogjuk mikor kell kivenni, mert kicsit felhólyagosodik, és ropogós lesz. Tegyük a tányérba, egy minimális olívaolaj a serpenyőbe, és két két tojást készítsünk el tükörtojásnak. Ha ez megvan, akkor a tortillára rámerjük a fentebbi szószt, meghintjük kis korianderrel, és ráemeljük a tojásokat, végül a tetejét pedig jalapeno-karikákkal díszítjük. Olcsó, egyszerű, laktató, és finom.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr112576301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása