Ezt a tervet már régóta nyújtom, de talán most már végre sikerül elkezdeni. A lényege annyi (erről talán már tettem említést korábban is), hogy különféle, extra kajákat áruló boltokba beszabadulok, financiális okok miatt havi egyszer, és öt ropit elköltök mindenfélére: Otthon aztán megnézzük, megesszük őket, és kábé ennyi, kiderül, hogy hol, mennyi fér bele ekkora keretbe.

Kezdésnek volt ilyen kétszersült-szerű cucc, semmi extrát nem hozott, full egészséges gondolom. Utána jött a rákpaszta, na ez viszont kurvajó, ilyenből bármennyit be lehet nyelni, mert nagy király.



A hot-dog pakk első résztvevője: a mustár. Ízre semmi különös, a flakonja viszont olyan, amit például a GTA IV-ben is láthatunk az utcai standoknál fejjel lefele fellógatva. Fless. Hozzátartozik a sült hagyma is, melyet mindamellett, hogy otthon egészen könnyedén tudunk reprodukálni, ha nem vigyázunk, félóra alatt be tudjuk zabálni.



Még egy ilyen nagyon egészséges kenyérpótló cucc következik, majd utána a big shot, az egész büdzsé majd egyharmadát felfaló fagyasztott mandulatorta. Nem tudom miért, de nekem úgy tűnik, hogy amit odafenn kapsz az étteremben, az finomabb, de ennek ellenére ez is kiváló.



Legvégül jön a durván hangzó mustárszószos hering, amely kinézetén aki szereti a halat, könnyedén túllendül, és rájön, hogy ez valójában egészséges és finom kaja. Tényleg.
Zárásként a lenti büfében is kapható hot-dog virsli és kifli következik, mindkettő fagyasztva, utóbbi előrelátóan félbevágva.



Ennyi volt az öt rongyos határ, ha megszámoljuk kilenc itemet kaptunk a pénzünkért, a svéd konyha ízvilágával. Kimaradtak jó kis dolgok még (Glögg, lekvár, sör, chips), de nem szabad mohónak lenni, meg amúgy is disztingváció volt. Találkozunk a következő hónapban, amikor is nagy valószínűséggel a Culinarisba fogunk ellátogatni.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr852432448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása