Apple Pro Studio Series

2010.05.27. 21:41

A héten ez volt a második konferencia, ahol jártunk, talán írok az elsőről is, talán nem. Itt az Apple Final Cut és Logic pakkjait mutatták be, ebben a sorrendben. Nem tudom minek volt köszönhető, de elég sok jó csaj is jelen volt, ami azért a videóvágás és a zeneszerkesztés világát tekintve nem tudom hogy jön ide... de pre-likeoltam néhányat, annyi biztos.

Az első szakaszban a videóvágással foglalkozott az előadó részletesebben, a Leverage című sorozat példáit bemutatva. Impresszív egy cucc annyi biztos, ami pl. durva volt benne, az a különböző hangsávok frekvenciamagasság szerinti szerkesztése, vagy például a különböző effektezés, feliratozás; de ütős volt a hanggyorsítás torzulás nélkül is. Sajnos egy csomó demó nem ment élőben, dehát ilyen ez a rockszakma.

A második epizódban egy angol és egy német srác mutatta be a Logicot, mesélve, illetve szintén, egy gitárral és egy ilyennel demózva. Na itt aztán volt álleejtés. Elsőként a cucc egy csomó Logicot használó világhíres ember (The Killers, Lilly Allen, Thievery Corp, és persze az isten Trent Reznor) zenéjével együtt érkezik, sávonként, originálba, úgy, ahogy az exportálás előtt lenne. Ott aztán lehet nézegetni, hogy ki mit miért csinált. Egy csomó pontosító-egymásra-ütemre húzó dolog volt benne, de a durvulás ott kezdődött, amikor az ilyen trackekben az énekhangot tetszés szerint lehet nyújtani, kb. észrevehetetlenül. Persze beledugva a hangszert, van effektpedál, meg erősítő, meg minden, szóval akár hónapokig is el lehet vele játszani. A MainStage pedig egy olyan része a programnak ami az élő fellépésekhez van, és ezt pedig nem mással mutatták be egy videóban, mint a Nine Inch Nails. Ez, valamint utána a német srác egygitáros demója, ahol a fentebb említett pedál és a Logic segítségével egymaga felvett egy egész tracket loopok segítségével, odabaszott.

Innentől már csak el kell kezdeni gyűjteni a pénzt... elsőként egy Macre. Adakozzatok.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr172036644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása