Kick-Ass nem Ha/Ver

2010.05.12. 07:48

Sokan mondták már, hogy ez durva lesz, nem hittem el. Aztán jött a ma reggel, és HOLY SHIT. Azt hiszitek, hogy idén idáig az Iron Man 2 az ami szétszed? Rendben, Monacoban nagyot alakított, de azt hiszem, hogy teljes legyen a kép, a következő kötelező házi feladat ez lesz.

Az eredeti képregényt Mark Millar írta 2008-ban, és azon felül, hogy létezik, idáig túl sokat nem hallottam róla. Kicsit utánaolvasva kiderül az, ami a filmből is: van a srác, aki szuperhős szeretne lenni, aztán a learning by doingot választja, ami nem éppen a  legjobb megoldás. Nem, nem kap semmi tuningot miután szétcsapják, egyedül kicsit ellenállóbb a fájdalommal szemben, és ennyi.



Az már alapból látszik, hogy ez egy elég újhullámos sztori, hiszen levideózzák a főhőst, aztán megy ki a Youtubera, meg a Myspace-en megy a szocializálódás (mondjuk manapság gyanítom Facebookon lenne a sztori - Zuckerberg biztos nem lenne szűkmarkú), szóval van benne minden, amitől úgy érezhetjük, hogy valóban napjainkban játszódik a sztori.

Az ebből készült film nagyrészt az eredeti storylinet követi, és a szereplők iszonyat jól adják a dolgot. Ami meglepetés volt nekem (nem néztem túl sok trailert mostanában, lehet, hogy benne volt), az Nic Cage mint Big Daddy, azért a lövöldözzünk a kislányunkra rész elég mókás volt már az elején. A másik pedig a kedvenc Mark "Pinbacker" Strongunk Frank D'Amico szerepében, odatette magát rendesen.

A film egy elég fura keveréke a stílusoknak, hiszen alapvetően gyerekek a szuperhősök, de ez ne tévesszen meg senkit, mivel az akciójelenetek, meg úgy maga az egész történet simán odaveri bármelyik kedvenc akciófilmünket. A szövegek és karakterek tekintetében alapból viszi a Guy Ritchie alkotásokat, a többiről meg elég volt felidézni a Smoking Aces-t, kb. abban volt hasonló szintű agyelborulás, és hát szintén hangosan "bázmeg"eltem közben, ami, mint tudjuk, csak jót jelent. Az egész hangulata hihetetlenül el van találva, és egy percig sem unatkoztam rajta. A korábban említett gyakós jelenetek pedig - ritkán látni ilyen jól megkomponált, és ötletes dolgokat.

A zenék szinte ötpercenként jönnek, és csókoltatom a zenei szerkesztő/zeneszerzőt, mert enélkül fele ilyen jó sem lett volna az összkép. Komolyan. Olyan számok, zenék voltak, hogy az agyam eldobtam - így kell egy hangulatos filmet csinálni.

A végére annyit, hogy idáig ez nálam az év filmje. Persze utána rögvest Tony Stark a második, mert nála coolabban senki sem tudja a V betűt mutatni, de ez, mint említettem, több bázmeges film volt, mint az IM2. Szóval nézzétek. Ja és ne magyarul, mert ott már a címnél eldőlt, hogy atyaég, és ne várjátok meg a szinkront, nem kell az nektek.

Update: ezt még tegyétek hozzá, ha hezitálnátok

 


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr771994232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása