TGI Friday's-ben jártunk

2009.06.23. 20:10

Akár a frissen vásárolt Tardás póló elejéről is idézhetnék: Nevergo to... Fridays. Körülbelül már fél éve szemezgettem a hatalmas hamburgerekkel és óriási steakekkel, míg úgy döntöttem, hogy akkor nyeregbe, eddig spúrkodtunk, de majd most megmutatjuk. Alighogy beléptünk az Oktogonon lévő étterembe, a helyzet szomorúvá változott.

Kezdődött a töketlenkedés azzal, hogy nem tudták hová foglaltunk helyet, nekem kellett a kapott sms-t (!!) megmutatni, és még úgy sem tudták eldönteni, hogy akkor most igen vagy nemdohányzó - nem baj, szimpátia alapon választottunk egyet. Rögvest rendeltünk is, egy hatalmas cheesy bacon burgert valamint csirkecsíkokat hasábbal és káposztasalátával, mellé Krusovice. A kaja relatíve hamar meglett, közben szemlélhettük, hogy a vendég az első szemléletű helyen még az is belefér, hogy két gyerkőc mászkál felváltva a bőrüléseken a koszos cipőjével, és a személyzet még egy ejnye-bejynét sem mond; de még az üléseket sem törölték le utána. Kíváncsi lettem volna hasonló helyzetben ha én teszem ugyanezt, mit szóltak volna...

Kijött a kaja, és itt ért az első csalódás. Extra nagy méretű hamburgert említenek, ami magasságában rendben is van, de kiterjedésében egyáltalán nem nyújt akkora élményt, mint amekkorát várnék a kép és a szöveg alapján (im memoriam Michael Douglas). A csirkés téma sem egy hatalmas adag, de lépjünk túl, együk. A hamburger amúgy remek, a hús benne kérés szerint átsütött, ízletes, egyedül a bacon ami túlságosan száraz, erre mondjuk figyelhetnének, kicsit kevesebb sütés is elég lenne. A zsemle is finom, a zöldségek frissek, és a mozzarella is rendben van. Közepes adag hasáb jár hozzá, csakúgy, mint a csirkéhez: a káposztasali és a mártogató hozzá kis adag, de az is finom. A csirke viszont elég ízetlen volt, és itt merült fel a kérdés: mi a jó ég kerül ezen ennyibe?

Eddig még nagyjából rendben is volnánk, de ezután jöttek a bakik. Először is a csaj kérdésére, ami kb. a "kértek még valamit" kategóriájába esett (egy ilyen árkategóriájú helyen, kiszolgálásnál minimum elvárnám, hogy említse meg, hogy mik közül választhatunk, bár értékelem, hogy feltételezte, hogy tudunk olvasni az étlapról) az édességet választottuk, ami felespohárnyi pudingszerű valami volt - végülis nem rossz, csak kevés.

Ezután jelezzük, hogy akkor most a számlát kérnénk, azt elsőre rossz helyre rakja, majd miután a borravaló nem rugdosta az angyalok lábát, egy köszönöm sem hagyta el a száját, csak odarakta a visszajárót elénk - gratulálni tudok hozzá, mivel ezzel végképp az esélyét is elvetette annak, hogy egy éven belül ide visszatérjek (és utána is megfontolom).

A mellékhelységben is jártam, mely közös folyosón volt a főnöki irodával és a konyhával (lol), itt talán a fityegő faülőkét tudnám megemlíteni, mint negatívumot, amúgy oké volt. Kifelé menet se köszönés, se semmi, de ezt már fel sem írom senkinek a számlájára, elég volt a miénk így is. Zusammen 7800 forintot hagytunk ott, a fentebb részletezett tételekkel. Összehasonlításképp az Onyxban az ebéd nem volt ennyi, pedig ott három fogás volt, vízzel, kávéval.

A Fridaysben az árak éttermi, a kiszolgálás pedig gyorséttermi színvonalú. Nem lenne ilyen keserű szájízem, ha mondjuk feleenyit hagytunk volna ott csak, de így nem érdekel, hogy a pincércsajnak volt rossz napja, vagy ilyesmi - mint vendég ebből tudok konzekvenciákat levonni, és ezek pedig nem a legfelemelőbbek voltak.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr1001204104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása