Hard.fm

2008.11.08. 16:19

Talán kevesen tudják rólam, de 2002 óta, amikor is Gazsi barátomtól megvettem életem első három (micsoda képzavar!) hardcore válogatás-lemezét, őrülten a rabjává váltam a stílusnak. A tripla lemez természetesen a Thunderdome volt, és valójában ott szembesültem először ezzel a zenei műfajjal. 

Írtam anno az Extreme-ART-ban is róla, de mondjuk az az írás a mai szemmel kicsit vicces, sebaj. Azóta sok-sok ilyen zenét szedtem le, illetve a neten is tökéletes lehetőség nyílik a hardcore kedvelőinek ilyen terű igényeik kielégítésére. Erről is szeretnék most pár szót szólni, a címben említett hard.fm oldalról. 

Először is, ez egy neten keresztül streamelhető online rádio, mely a nap huszonnégy órájában szól, különböző dj-k által. Mindenféle lejátszó megeszi, és ha egyik sem lenne jó, nagyon helyes módon rendelkezik egy beépített webplayerrel is, ami például a munkahelyen jöhet jól, ha le vannak tiltva bizonyos portok. 

A műfaj tehát hardcore, és annak minden változata megtalálható is, kezdve az abszolút elborultaktól, a hihetetlenül dallamosakig, melyek hallatán leginkább táncra perdülne az ember (nyilván értsd: szeletelne egy hatalmasat). Az egyik, amit nagyon szeretek benne, hogy egyáltalán nem az van, hogy este mennek az iszonyat durva zenék, amúgy meg a monotonabb lightosabbak, hanem teljesen változatosan. Sosem tudhatod, mikor futsz bele egy lemezlovasba, aki olyan zenéket pakol fel, hogy egyszerűen nem tudod otthagyni a géped, még akkor sem, ha már menned kéne - lehet ez akár reggel hétkor, vagy délután háromkor is! 

Természetesen most is ezt hallgatom, úgyhogy ennél jobb ajánlólevél nem is kell hozzá szerintem. Tudom, hogy sokan alapból nem szeretik ezt a stílust, mondván ez már igazán sok és durva, és satöbbi. Nos, mindezek ellenére is ajánlom mindenkinek, hátha egyszer bejön, és megszeretik. Aki pedig már bolondja a dolognak, annak mi sem kellhet több: irány a hard.fm!


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr951174617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása