Sokat emlegetett hely környezetemben a Belga Söröző, nagyon jó a sör, mifene, be kell valljam, még sosem jártam ott. Közel egy héttel ezelőttig volt ez igaz, mivel egy céges team event keretein belül ellátogattunk a Bem rakparton található söröző/étterembe. 

A helyfoglalásnál kiderült, hogy ekkora csoport esetében nincs olyan opció, hogy szabad választás az étlapról, mindenképpen előre megszabott menüből kell választani. Ezzel volt aki nem értett egyet, részemről nem volt probléma a három háromfogásos menüvel, tudtam választani. Az árszint négyezer volt, két menü esetében kicsit alatta, a harmadiknál pedig fölötte. 

Este fél hétre érkeztünk, mindannyian együtt. Helyet foglaltunk, kaptunk itallapokat (de egyáltalán nem tolakodóan), innen a választásom a fél méter sör fantázianevűre esett, melyben 6*2 dl különböző csapolt sör volt. Nem emlékszem pontosan milyenek, de tuti volt Kwak, meggyes, apátsági, búza, világos, meg mit tudom én. Próbáltam értő módon inni őket, de hivatásos sörkóstoló nem lévén csak azt tudtam megállapítani, amit talán amúgy is: jók voltak. 

[caption id="attachment_315" align="aligncenter" width="450" caption="A képen a szerző látható a sörök társaságában."]A képen a szerző látható a sörök társaságában.[/caption]

Az első fogás Fokhagymás paraj-krémleves pácolt lazaccal volt. A fokhagymát nem lehetett erősen érezni, a lazac-darabkák ízletesek voltak benne, és kellemesen kaprosak.

Következőnek jöttek a Sertés szűzérmék Aalst-i módra, sajtmártással és burgonyafánkkal. A tányéron lévő ételek mennyisége az első ránézésre nem tűnt olyan soknak, de a végére azért nem is volt olyan egyszerű. A burgonyafánkok pont a megfelelő tömörségűek voltak, a sertésszűz is remekül volt átsütve. Volt még egy baconbe tekert spárga is mellette, ámde ez nem a szimpla bóvli bolti, hanem valódi, füstös ízű szalonna volt, és a spárga még mindig remekül harmonizál a sajtmártással. 

A desszert Két színű csokoládé mousse volt, és, hát ritkán eszek ilyen finomat, pedig akkor már közel dugig voltam. Könnyű, mégis finom, ízletes és laktató édesség volt. 

A kolléga pincéresdit játszik a kajával

A kolléga pincéresdit játszik a kajával
A kiszolgálásra semmi panasz nem lehetett: végig gyors volt és pontos. Mindenképp kellemes élmény volt ez a vacsora, és utána a sörözgetés is, bár az árak nem egy hétköznapi italozgatáshoz valóak. Aki azonban akar egy különleges estét magának, és egy vacsora után meginni néhány jó belga sört - nos, az itt megtalálhatja a számítását.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr431174596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levee · http://levee.onokert.hu 2008.10.24. 21:37:25

Hány millió volt a számla? :D

speed · http://azutolsoejjel.hu 2008.10.25. 07:45:18

A cég bőkezű volt, és állta az egészet, szóval szerencsére nem tudom :)
süti beállítások módosítása