Preface: a receptet a Főzés tudományán láttam, és mivel tegnap sikerült a Csarnokban beszereznem egy nokedliszaggatót is, semmi sem állhatott annak az útjába, hogy elkészítsem a címben szereplő kaját. Még az sem, hogy este nyolcra értem haza.
Szóval röviden. Húsos szalonnával kibélelünk egy tepsit (20 dkg kolozsvári, de legközelebb baconnel sanszosabb), rá a csirkemell (50-60 deka volt nálam), filézve, vékony szeletekben. Borsoztam, rá egy csomag kapor felaprítva, majd tejföllel bekentem, és jött rá a túró, lehetőleg úgy, hogy mindenhol befedje. Ha ez megvan, irány a sütő, és érzésre addig sütni, míg a teteje faszán meg nem barnul.

A nokedlihez kimértem 300 g lisztet, rá három tojás, 18 ml víz, sóztam, majd összekevertem. Az állaga nagyjából jó lett, víz forral, szaggató fölé, és hadd szóljon. Ha kész leszűrni, hideg víz, olaj, hogy ne ragadjon össze. Az eredménnyel nem voltam annyira elégedett, de teljes mértékben ehető volt, valamint tegyük hozzá, hogy most csináltam először, tehát szégyenkeznivalóm egyáltalán nincs.

A kaja kábé másfél óra alatt meglett mosogatással, nem is koszolt nagyon, és finom is lett, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek, és persze csekkoljátok a videót is, mint első ilyen próbálkozásomat.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr231174586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az utolsó lemez - 2008 október/1 · http://azutolsoejjel.hu/2008/11/03/az-utolso-lemez-2008-oktober1/ 2008.11.03. 16:44:20

[...] már döfi! Miképpen a főzős videómnak is ezt választottam aláfestő zenéül, talán kitalálható, hogy bejött a lemez. A többi része is mondhatni hozza a szokott sémát, [...]
süti beállítások módosítása