Big Proof - Mayor Of Detroit

2008.10.05. 21:44

Kezdjük azzal, hogy régebben (illetve még ma is) rengeteg Eminem és D12 muzsikát hallgattam. Minden más rap zene mellett , persze...

Eminem-et szerintem nem kell bemutatni senkinek, de a D12 név azonban nem biztos, hogy ismerősen cseng a füleknek. Ez a rövidítés a Dirty Twelve (vagy Dirty Dozen) nevű, 6 tagú detroit-i csapatot rejti. Két albumuk jelent meg eddig, plusz számos kislemezt és közreműködést tudnak felmutatni az évek alatt. Most a platina lemezekbe, meg a díjakba nem megyek bele...

Proof volt az alapító tag, vele nyomult ekkor Eminem, plusz jött Bizarre, Kuniva, Swifty és Kon Artis. Így gurult a szekér előre.

Majd egyszer csak szörnyű hír sokkolta a hip-hop rajongókat.

2006 áprilisában, Proof egy éjszakai bárban, lövöldözés során életét vesztette.
A haláleset nagyon megrázta a bandát, főleg Eminem-et, aki nemcsak egy zenésztársat, hanem egyben a legjobb barátját vesztette el. Közleményben tudatta, hogy a gyászoló családot a pártfogásába veszi, illetve mindenben segíteni fogja őket. Azóta nem is nagyon hallottunk semmit sem Eminemről, sem a bandáról.

Most Proof születésnapja alkalmából (Okt. 2.) összefogtak barátai, munkatársai és egy ingyenes, dupla mixtape albumot adtak ki az eddig kiadatlan cuccokból. Ez bárki számára ingyenesen elérhető:

http://www.rapbasement.com/bigproof

Ezzel szeretnének tisztelegni Proof előtt, és tovább vinni emlékét a rajongók körében.
R. I. P. Proof!


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr921174568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása