Battlefield 3

2011.11.05. 10:57

Pros:

  • A grafika eléggé gyönyörű. Sajnos a gépem nem tudta már a közepes szintet sem, ez valószínűleg a GTS250-es vidkari miatt van, anno a 20 ronggyal drágábbat kellett volna választani. A Frostbite 2 motor nagyon szépen muzsikál, a szembevilágító, és elvakító zseblámpafények, méginkább a lézerirányzék teljesen olyan, mint a valós életben (rohadtul kellemetlenül is érzed ám magad emiatt). Nálam pl. az árnyékok rondák voltak, viszont az egész összhang mindenképp szép, és reális.
  • Nagy bejárható terület. Sok küldetésen mennyi felé tudtunk már menni.
  • A vadászrepülés kurva jó volt, ilyen én még máshol nem láttam, nagyon állat!
  • A városi pályák adták, ugye minimális Párizs, és NY, ilyenből lehetett volna több is.
  • A zene el lett találva, nem a MW féle nagyzenekaros, hanem teljesen modern (Johan Skugge & Jukka Rintamaki követte el), és a legjobb pillanatokban indulnak be. El se akartam hinni, hogy ennyire jó lett mindenhol.
  • A verekedések is kegyetlenül életszerűek. Nem is szeretnék belegondolni, hogy ezeket a valóságból mintázták, főleg, amikor mi halunk meg.
  • Az orosz szál is nagyon bejött, főleg, hogy végig oroszul is beszéltek, szóval ha lekéstél az angol feliratról, bizony nem értetted meg, mit mondtak.
  • A showdown-ban a körülöttünk álló bámészkodó tömeg. Lehet más ezt észre sem veszi, de engem megütött rendesen.
  • Végre a szereplők ugyanúgy néznek ki, mint a hangjuk, így találunk ismerősöket simán (már ha otthon vagyunk a filmes-sorozatvilágban).

Cons:

  • Sajnos nem elég epikus a játékmenet. Érezni mikor akartak megható pillanatokat, de ezek súlytalanok. Vicces módon, máskor, a nem ennyire sugalmazott dolgok, a zenével karöltve durván jók.
  • A küldetések sokszor unalmasak. Én például a tankozást nagyon rühelltem már a végefelé, akármennyire is élethű, meg minden.
  • A checkpoint-rendszer az utóbbi idők legrosszabbja. Egy csomó olyan pont volt, ahol elsőre tuti megpusztultál, mert nem tudtad mit kell csinálni, de nem előtte mentett, hanem még visszament vagy pár perc unalmas résszel, vagy 10-15 megölendő ellenféllel. Felesleges, minek kellett ezt?

 

Konklúzió: noha közben sokszor kívántam, hogy legyünk már túl részeken, az egészet lezárva, egyben nézve kábé ugyanaz, mint az új MoH-nál: jó volt, de nem lesz újrajátszás.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr373345997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrCain 2011.11.23. 11:37:36

A Battlefield játékok mindig is a multiról szóltak és ez is ott üt igazán nagyot. Amiatt mindenképp kötelező vétel!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2011.11.23. 11:45:29

@MrCain: hja, de aki nem multizik, annak csak ez maradt :)

MrCain 2011.11.23. 20:45:18

@speed: Hát pedig azt hatalmas vétek kihagyni!
süti beállítások módosítása