Vágyaim 2011

2011.01.28. 09:08

Péntekre egy lightosabb témát választottam, és úgy döntöttem, beszéljünk egy kicsit a szokásos nyálcsorgatásról (most épp nem a lányok után), hogy miket szeretnék a 2011-es évben, ami pénzbe került (na jó, végtére ide tartozhatnak a lányok is).

Az első egy jogsi, pont nemrég beszéltünk róla, hogy milyen jó lenne valami szakadár csotrogány, amivel adott esetben le tudok gurulni a tuskóig, elcipeli helyettem a cuccokat, vagy éppen éjszaka elmenni krúzolni, vagy vidékre... akárhová. Ehhez viszont kell egy jogsi, ami mondjuk egy százas (ugye sokakkal ellentétben nekem nem vette meg anyuci meg apuci még azelőtt, hogy egyáltalán kikerültem volna a gimiből). A kocsira szintén max százat adnék ki, 1200 Lada, Skoda 120, és a hasonlók jöhetnek sorba, nyilván amelyik kevesebbet fogyaszt. Átírás, kisfaszom olyan 50 körül van, és az éves fenntartás is sacc ennyi lehet, plusz benga. Szép álom.

Ezzel át is térhetünk a szórakozásra. Konzolok közül az Xbox és a Wii jön szóba, előbbi mellett pro az exkluzív címek (Alan Wake, Red Dead R., GoW), a kontra meg, hogy a többi játékot simán játszom PC-n, amire kevesebb, mint egy éve kibasztam 150-et. Wii mellett pro, hogy iszonyat jó kis játékok vannak rá (Kirby, Mario, Donkey, Mickey), a kontra pedig a relatíve ronda grafika. Előbbinek az ára 55-60, az utóbbi meg 45-ért már van. PS3 nem jön szóba, mert drága, downgrade hozzá sok/macerás.

Ami valamivel előrébb van a sorban az a monitor, a tervek közt egy 24 colos, TN-paneles téma van, ilyet már 55-65-ig kapni. Ez valójában nem létszükséglet, hiszen a mostani 19-es is remekül szolgál, de egyszerűen baromi nagy helyet foglal el az asztalomon, és idegesít (arról nem is beszélve, hogy ezt már vagy 7 éve nyúzom, úgyhogy már igazán megérdemlek egy újat).

A következő az Iphone/Ipod téma. Előbbi sajnos kártyafüggetlenül kurva drága, amíg pedig korporét kártyám van, nem éri meg havi tízet elcseszni előfizura. Az utóbbiban ellenben nincs telefon, wifimentes net, és GPS. Előnyei közé sorolandó viszont az ára (60-ért már van egy 8 gigás), valamint hogy simán tudja a programok nagy részét futtatni (erre kéne főleg), és a 720p-s videó sem kutya.

Utolsónak pedig a legkomolyabb álmom: a két lemezjátszó és a keverő. Ez a Pioneer CDJ-vel használtan kihozható olyan 120-ból, viszont akkor már komolyan bele is kell tenni az időt, és megtanulni keverni CD-ről, hogy a szülinapomon már én tudjak a közönségnek játszani. Emellé még betehető a zongora, amit szintén már kapni olyan 30-tól, de az talán még nehezebb lenne, én pedig még mindig olyan szétszórt vagyok, mint tehénszar a hurrikánban. Szóval most hagyjuk is abba az álmodozást, és tegyünk valamit a jövőnkért, hogy ezen félmilliós hardverhalom valósággá is váljon, előbb, vagy utóbb.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr992610978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása