Burrita Bar
2013.02.12. 06:57
A nyitás napján, azaz tegnap jutottunk el Budapest legújabb Mexikójába, az Október 6. utcában lévő Burrita étterembe, ami az utca hatos száma alatt található, nem kevésbé illusztris nevek, mint például a Pad Thai vagy a KNRDY társaságában.
Nekünk természetesen a kijáraton sikerült belépnünk, de szerencsére ezért senki sem harapta le a fejünket. Két oldalt, valamint középen is magasított asztalsor, székekkel, olyan 20-30 ülőhellyel, és egy rejtélyes, alagsorba vezető lépcsővel, ahova már lenézni sem mertünk. A bejárattal átellenes végén tudunk kérni, burritot, tacot, salátákat, valamint nachost, szószt, és itókát.
Mi csirkés, illetve marhás burritóval kezdtünk, igény szerint jól telepakolva rizzsel, babbal, pico de galloval, sajttal, tejföllel, salátával, jalapenoval, és felárasan guacamoleval, melyet a chipshez is kérhetünk, és azt kell mondjam, ilyen finom verzióját szerintem még életemben nem ettem, nagyon ajánlom. Tehetünk még háromféle salsát is bele csípősség szerint, majd feltekerik az egészet, NASA technológiás alufóliába kerül, kis szamaras matrica rá, és pár szem nachossal együtt máris huppan a kosárba. Külön szimpatikus vonás, hogy aki a kaját csinálja, kesztyűben van, és a pénztáros pedig csak a pénzhez nyúl.
Mindkét burrito igen súlyos, gyermekalien-fejnyi méretű, és igen finom minden egyes összetevője, a húsok jól fűszerezettek, és nagyjából minden egyensúlyban van. Hibiszkusz itallal öblítettem le torkomról Mexikót, ami leginkább egy hideg gyümölcsös teához hasonlított, benne narancsgerezdekkel.
Külön kértem még egy adag chipset, ez masszív hungarocell-szerű dobozban érkezett, és ha nem is házi készítés (nem tudom), de még így is nagyságrendekkel veri kb. az összes bolti, vagy mozis verziót (kivétel talán ez alól a Corvin, mert ott is nagyon adja a cucc). Ugyanilyen örömmel láttam, hogy a műanyag evőeszközt sem lehet széttörni két perc alatt, jó látni, hogy az ilyen apróságokra is figyelnek.
A belső design is ötletes, a rétegelt kartonlap felirat, a deszkázott fal, a festések, a kvázi freskó-szerű plafon - érdemes volt ezen dolgozni, nagyon tetszettek, és feledtetik az olyan apróbb hiányosságokat, hogy pl. relatíve kevés fogas van, az sem a legjobb helyen, dehát valahol meg kellett alkudni a méret szűkösségével.
A burritok (valamint a taco, ami most még nem volt) 1500 körül vannak, a chips 250, szószostul 700, és ezzel kb. le is fedtem az étlap 2/3-át. A Burrita nagyon tetszetős hely elsőre, csak sajnos az előnye (kevés tétel jó minőségben) a hátránya is lehet, legalábbis nekem, aki annyira nem bolondul a mexikóiért, de ha igen is, szereti a változatosságot. Reméljük ezt mások nem így gondolják, és ezzel tovább tud bővülni a nem drága, de minőségi street kitchenek sora Budapesten.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/burritabar
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.