Death Valley

2012.09.21. 10:58

Ezt a sorozatot nemrég találtam, mégpedig a Junkie alapján, elég nagy szomorúság, hogy első évad után kasza lett, pedig fasza volt.

Az alapsztori, hogy LA-t elözönlötték a zombik, vámpírok, vérfarkasok, és minden egyéb, a rendőrség pedig külön task force-ot hozott létre ezek eliminálásra, valamint egy kamerás stab is követi őket. Ez alapján lehetne még szar is a dolog, de szerencsére nem az.Death-Valley.jpg

A szereplők állati jó karakterek (még Alex is itt van a Lostból), egyiket sem éreztük sem erőltetettnek, se feleslegesnek, a dinamika a szereplők között szintén remek, hála a remekül megírt jeleneteknek és párbeszédeknek.

A kreatúrák is megfelelnek a sorozat trash jellegének, teljesen hihetően néznek ki a zombik is, a vérfarkasok mondjuk néha viccesek voltak, de elég hamar le is építették őket.

Az első 1-2 rész nagyon erős volt, utána kicsit visszább vettek, de ezzel egyidőben el is kezdett komolyodni a sorozat (az apás rész, vagy a vámpírbeavatás), és az utolsó részre elértünk oda, hogy az évad egyik legjobb fináléját láthattuk a sorozathoz mérten. Egyszerűen az utolsó tíz percben annyi csavar jött be, egy olyan erős aláfestő zenével, és cliffhangerrel (és előtte a zombie vs vámpír jelenet a kocsmában sem volt gyenge), ami előtt emeltem a kalapomat. Hihetetlen mód a semmiből jött, és annyira jól volt a sorozat hülyéskedős jellege párba állítva a komolyabb dolgokkal, ami itt még egyiknek sem ment a rovására, és teljesen hihető volt.

Akár ez is lehetett volna a kezdete egy még erősebb és jobb második évadnak, de ahogy az általában lenni szokott, a nézettség közbeszólt. Nagyon kár érte.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr724792102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása