A Bourne hagyaték

2012.09.12. 06:43

Miután Matt Damon és Paul Greengrass kiszállt az eredeti trilógiából, sejteni lehetett, hogy túl sok jó nem fog kisülni a folytatásból, de lássuk be, azért reménykedtünk, hogy hátha, mégis. Sajnos újfent elloptak két órát az életünkből.

MAJOR SPOILER AHEAD!!!

Először is Tony Gilroy maradt volna inkább a forgatókönyv írásnál, jobb lett volna mindenkinek. Az egész film olyan, mint az Adrian Brody-s új Predator, illetve egy 2,5 meter magas wookie az Endor bolygón: nincs semmi értelme. Kapunk egy, a harmadik filmmel párhuzamosan játszódó sztorit, amit, azonfelül, hogy a Bourne-univerzumban játszódik, semmi más kötődése nincs a filmhez, csak enélkül a marketinggel még inkább kibasztak volna, hogy hogyan adják el a filmet. Néhány, igazából tök felesleges utaláson kívül semmi kapcsolat nincs a két mozi között.the-bourne-legacy-0v.jpg

A régi szereplők nagyrésze visszatér Bourne-on kívül, de nekik sincs sok szerepük, valamint behozzák új nagy górénak Edward Nortont, akinek szintén semmi súlya. Azt látjuk, hogy milyen jól le lehet nyomozni valakit NY-tól a Fülöp-szigetekig, de más semmi, ezt bárki el tudta volna játszani. Attól mert ősz a haja és szigorúan néz, nem fogok meghatódni.

Külön vicces, hogy a magyar kiadásban úgy érezték, hogy mindent le kell fordítaniuk, így lett a Treadstone-ból Kőlépcső, a Blackbriarből pedig Feketehanga – köszönjük. Belépett két új project is, az Outcome és a LARX, utóbbiak állítólag a legkeményebb ügynökök ever, semmi érzelmi, vagy mentális instabilitás. Nos, ez úgy nézett ki, hogy odajön a csávó, tíz perc gyalogos üldözés, tíz perc motoros, majd szétkenődik a falon. Ehhez aztán kurvára kellett a LARX project, tényleg. Közelharc alig volt az egész filmben, ebből aztán nem derült ki, hogy az Outcome ügynök, azaz Jeremy Renner mennyire fasza gyerek. Ezen felül volt kb. két jó rész (az elején a drónok harca, meg a ház az erdőben), de amúgy nem ebből a filmből kedveltem volna őt meg. Ráadásul egy-egy elejtett utaláson kívül semmi jelét nem is látjuk annak, hogy mennyire szuperügynök lenne, kár érte.

Alapból a film feléig nem is történik semmi, megy a nagy konspiráció meg dráma, hol a hegyen, hol meg az irodában, utána pedig kezdenek bepörögni az események, de újfent le is ülnek, nem egy pontján úgy voltam, hogy unom, menjünk haza. A korábbi részek remek, idegbeteg huhogós-zörgös, illetve Bourne-témájú zenéinek is búcsút inthetünk, marad az átlagos nagyzenekari vonós, illetve rockos, ha akció van. Egyedül Moby tér vissza meg a végére, de katarzis híján azt már meg sem vártuk, száguldottunk ki a teremből. Remélem a következő rész már a Bourne to be dead lesz.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr184771446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása