Rozmaring Kertvendéglő

2011.05.25. 14:20

Nem tudom hányan voltak ezzel tisztában, de múlt héten volt az étteremhét, melynek keretein belül egy csomó étteremben 3000 forintért lehetett háromfogásos, előre megadott menüt fogyasztani. Mi a Rozmaring Kertvendéglőt választottuk, és bár Milánékat a Google Maps majdnem a Coronitáig vitte, azért szerencsésen odaértünk időre.

Első fogásként én spenotós túrógombócot ettem, sajtmártással, ami nem volt rossz, de különösebben nem is ájultam el tőle, tekintve, hogy gyakorlatilag egy spenótgombóc volt, a túró csak onnan látszott, hogy az tartotta össze. Ez nem is lett volna gond, de még túl sós, és túl fokhagymás is volt a mártás, mindenesetre betúrtam az egészet.

A második fogás szűzérme volt, gabonapelyhes bundában, vadrizzsel és mogyorómártással. A hús finom volt, bár egy kis rágós rész csak beleesett, a rizs átlagos, a mogyorómártás viszont hihetetlen jó volt. Ugyanitt Peti végre megkóstolta a kacsát, rozé formában, párolt káposztával.

Desszertnek kecskeméti barackpudingot rendeltem, barack volt, meg puding, ennyit tudok elmondani róla. Milán vargabélest evett, Peti pedig a kissé félreérthető Rózsaszín álmot, ami viszont állítása szerint baromi jó volt, és epres ricottakrémet takart.

Italnak mellé ásványvizet kértünk, ami üdítő meglepetésként nem háromdecis, hanem félliteres volt, így hagytunk ott zusammen hárman olyan tízfelet. A hely maga amúgy kellemes, dunaparti, bár a folyó felőli oldalon megy az alsó rakpart, ami nem tudom mennyire zavarhat oda be. A szervíz baromi gyors és udvarias volt, rekordnak mondható háromnegyed óra alatt be is fejeztük a három fogást, csak a számla kihozása ütközött szemmel láthatólag nehézségekbe, így azzal kerekedett fel az ott töltött idő egy órára. Nem feltétlen tudtam hová tenni a háttérben szóló mulatós zenét sem, de annyi biztos, ennyiért simán megérte az élmény.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr132931487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása