Bankválasztás

2011.03.18. 08:16

Ha minden rendben megy, talán május környékére eljutok odáig, hogy tudok bankot váltani (ehhez ugye annyi szükséges, hogy nagyjából alulról, neadjisten felülről nullához konvergáljak, hiszen ez lenne az optimális állapot, folyószámlahitelt pedig, mint a múltkor kiderült, bármely bank tud nyújtani egy bizonyos határig, már a kezdéstől). A nagy kérdés az, hogy melyik pénzintézet legyen ez. Fontos opció, hogy a készpénzfelvétel lehetőleg ne kerüljön pénzbe, a legjobb ha egyik automatából sem, de ha már ezen múlik, tőlem lehet a bank automatája is kizárólagos. Papíron ne küldözgessenek semmilyen számlakivonatot, tökéletes pdf-ben, ami online elérhető. Másik, ami számít, hogy az online bankingra a lehető legjobb opciót kapjam, ne kelljen azzal szenvedni, az átutalás is ingyenes legyen, már amennyire lehet, ja és persze tudjak a bankkártyámmal a neten fizetni.

Idáig amit néztem az az Unicredit és a Citibank, mindkettőnél van lehetőség jószerivel ingyenes számlavezetésre, és a fentebbiek alapján meghatározott igényekre. Ezzel szemben az OTP-nél, ahol most vagyok, első blikkre egyáltalán nincs semmi hasonló, maximum annyi, hogy olcsóbban tudok dolgokat csinálni. Végülis csak több, mint öt éve vezetem ott a számlámat, minek is bármi kedvezmény....

Ti mit tennétek a helyemben, melyik bankot választanátok, és miért?


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr642714254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1szárazaranyosbalek 2011.03.18. 09:35:51

A következő táblázat alapján tudsz tájékozódni az összes ajánlatról:
www.pszaf.hu/data/cms445560/fv_tabla_lakossagi_bankszamlak_110310.xls

Különösen hasznos lehet számodra az alábbi táblázat, mely a vásárlási szokásaid alapján hasonlítja össze a bankszámlákkal és -kártyákkal kapcsolatos költségeket:
www.pszaf.hu/data/cms2033900/fv_tabla_bankszamla_ktgszamito_110310.xls

A papír alapú számlakivonat a legtöbb helyen opcionális (ők is szeretnek spórolni, amin lehet).
Egyébként 0 Ft-os számlavezetési díj most már elég sok banknál van a beérkezett utalások (pl. bér) függvényében (legalacsonyabb a limit a Raiffeisennél - 120000 Ft). Persze az internetbankolásnak lehetnek esetleg egyéb költségei, érdemes a fenti táblázatokat végigfutni.
süti beállítások módosítása