Kukta lettem Makinál

2011.01.26. 10:36

Amint az már feltűnővé vált, az utóbbi időben eléggé elszaporodtak a kajás bejegyzések, bár ez lássuk be, korábban is jellemző volt, hiszen a szerkesztőségben mindenki szereti a gyomrát (és a gyomor is szeret mindenkit, főleg ha Alien van benne). Nemrég adódott egy lehetőség arra, hogy egy lépéssel továbbmenjünk, és így Maki felhívására (aki amúgy főzőtanfolyamokat szervez) én is jelentkeztem, és lehetőséget is nyertem a kuktáskodásra.

Tegnap volt az első nap, úgymond tréning, amikor összegyűltünk, Maki és Patrícia elmondták, hogy nagyjából mire lehet számítani, megmutatták mi hol van, a vendégek mit fognak csinálni, satöbbi. Összesen olyan tizenöten lehettünk “friss” kukták, ebből a szezon folyamán fejenként kb. négy alkalom lesz, amikor is egy új és egy régi segéd fog közreműködni a tanfolyam sikeres lebonyolításában. Az alkalmak csütörtöktől szombatig vannak, hétköznap este, hétvégén pedig délelőtt és délután. Amint az itt is meg lett említve, állítólag Maki szigorú, de per pillanat én ettől különösebben nem tartok, miután többek között egy, az új albérletben első nap a forró olajban szétfolyatott műanyag kiszedőkanál, és egy, a hideg víz alá forrón betett, ezáltal szétpattant jénai fedő megtanított arra, hogy néha nem árt a konyhában gondolkodni is.

Persze érdekes, és minden bizonnyal nehéz, kihívásokkal teli lesz a dolog, de elvégre ezért mentünk. A nulladik alkalommal pedig máris tanultam valamit, miszerint ha látszólag nincs munka, akkor sem álldogálunk csak úgy, keresünk valamit, ha mást nem, takarítunk, mivel a konyhai munkának 35-40%-a a tisztogatás. Hamarosan kiderül élesben is, mire megyünk egy teljesen más környezetben.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr482606590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása