Buried - Eltemetve

2011.01.13. 10:41

A film alapötlete egészen tetszett, bár volt már rá példa, kezdve a Kill Billtől, emlékeim szerint a CSI-ig, szóval nem egyedülálló dolog, de mindig tud ütős lenni, ha valakit élve belevágnak egy koporsóba, aztán leküldik a föld alá, főleg ha még van egy Zippo meg egy mobil is a keze ügyében, fogyó naftával és akksiidővel. Mindemellé még castingolták Ryan Reynolds-ot is, aki ugye nagy kedvenc a Smokin Aces meg a The Nines óta. Sajnos ez sem menti meg a filmet attól, hogy elbaszott szar legyen.



Először is: unalmas. Az első negyed, majd félórában vártam, hogy akkor jön a flashback, izgalom, akció, de semmi. A csávó egy alvállalkozó, aki csak a teherautót vezeti (na hol, na hol? hát persze, hogy) Irakban, aztán jön a jó öreg IED, és megborulnak a sivatagban. Ha ezt elképzeltük az remek, mivel ennél többet a filmben sem fogunk látni, sőt, még ennyit sem. A felénél már ki akartam kapcsolni, de idegesített, hogy hátha ezután lesz jó.



Nem lett. Szerencsétlen felhívja a 911-től kezdve az FBI-t, hogy hátha jön segítség, és már mi érezzük magunkat szarul a tizedik hívásnál, mert annyira szerencsétlen a helyzet, és noha bele tudhatjuk magunkat élni, érezzük, hogy ebből azért nehezen lesz kiút, óriási nagy elbaszott szituáció, ne menjünk Közel-Keletre, mert nem jó. Végül aztán támad egy kis remény, és a film véget is ér. A slusszpoén, hogy annyira beleéljük magunkat a helyzetbe, hogy az egész alkotásban a koporsóban vagyunk, semmi, ismétlem semmi sincs ezen kívül. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy sajnos ez egy nagy büdös nulla, ennél több szót vesztegetni rá sem érdemes, mert félelmetesen szar az egész.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr482549313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása