Napozz holddal

2010.11.25. 06:20

Teljesen időszerű a írás, hiszen tegnap este volt a premier, melynek különlegessége volt, hogy sok-sok moziban egyszerre adták le, előtte pedig élő kapcsolás volt a West Balkánból. A mi jegyünk is ide szólt (köszönet a Magyar Hangyának érte), és nem tudom a többi helyszínen milyen tumultus volt, na itt hatalmas. Amúgy aki nem tudná, ez a film a Kispál és a Borz zenekar utolsó fellépéséről szól, gyakorlatilag koncertfilm, néhány nyilatkozattal megspékelve.

Szóval odaértem már hétre Norbesz “1/2 Bear Grylls” kollégával, majd a hidegben vártunk egy jó negyed órát mire elkezdődött a beengedés. Szép nagy sor volt, néhányan csíteltek is, leszarom mondom, nagy nehezen elvergődtünk a káoszban a sajtóspultig, onnantól szabad utunk volt. Én előtte még a megújult WB-ben nem voltam, szóval egyúttal azt is fölfedeztem most magamnak. Volt némi tülekedés, meg balfaszkodás helyben, dehát belefér- gondoltam akkor még.



Felértünk a nagyterembe, ahol már akkor tökig tele volt minden ülőhely. A dolog úgy nézett ki, hogy volt egy “belső” terem, és volt mögötte a kiszolgáló terület, itt voltak asztalok, pult stb. Mivel már hátulról elkezdték az emberek a székeket előre vinni, megfogalmazódott bennem, hogy ha nem érdekelne az etikett, én elvinném az asztalt és arra ülnék. Nos, volt akiket ez valóban nem érdekelt, és öt perc múlva kipucolták az összes asztalt, vitték előre ezerrel.

Időközben nagy nehezen elkezdődött a program, Líviusz a Quimbyből speakerkedett, megjelent a színpadon a producer, rendező, és a zenekar is. Mi jobb oldalt foglaltunk helyet hátul, mert esély nélküli lett volna bemenni. Időközben még az is kiderült, hogy az utolsó négy sor széket ki kell pakolni tűzvédelmi okokból (mert ugye ezt senki sem látta előre...), szóval az ott ülők is beszopták.



Látni személy szerint kábé a vászon felét sikerült, de itt is kezdés után öt perccel már alig lehetett élni, folyamatosan emberek mászkáltak át piával (és nem érdekel, hogy ki mit mond, szerintem kurva nagy faszság ez, mert lehet, hogy a kis hülye tinipicsáknak kell az, hogy a kedvenc zenekarukat csak úgy élvezzék moziban is, hogy előtte beboroznak-besöröznek, de amúgy? Arra jó az egész hogy lehessen a piákat borogatni, valamint film közben kifelé mászkálni a wc-re, mikor már befelé sem férsz...); és idióta üvöltözős-füttyögős részeg faszkalapok álltak neki pogózni (??). Nyilván sejthető volt, hogy ilyen hangulatú lesz, a zenekar rajongói közössége ezt determinálta, de kicsit nagyobb kultúráltságra számítottam annál, minthogy egymást baszkodjuk szántszándékkal, üvöltözünk minden faszságot, és hasonlók. Nevetséges, és egyben gázos is volt az egész (persze elől, ahol ültek, ott nyugi volt).

A film maga jó volt (már amennyit láttam meg hallottam belőle), igaz, az első félóra után olyannyira elegünk lett az akkor már konstans köcsögbe átment majmokból, hogy inkább offoltunk. Hozzátartozik a dologhoz, hogy noha tisztelem és elismerem a zenekar munkásságát, soha nem voltam rajongó; ezáltal a “hiszti” el is került engem (vagy csak öregszem?). Ezért volt duplán idegesítő, hogy azzal kell törődni, hogy melyik majom mikor hogyan lök fel, jön beléd, önt le (pedig a fal mellé állásnál jobban félrehúzódni nem lehet). Mondjuk valószínűleg aki három rongyért jegyet vett, az fan is volt, meg ugye adtak DVD-t is, szóval csak emiatt lehetett az jó, amúgy ennyi pénzért ezt adni (tömeg, ülőhely hiánya, rossz kialakítás) enyhén szólva is gázos (de ehhez még Norbi majd hozzáteheti a véleményét a kommentek közt). Ha valakinek pedig megvan a DVD azt várom szeretettel, hogy végre illő körülmények között tudjam az alkotást megtekinteni.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr562471822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása