R.I.P. Marian Cozma!

2009.02.08. 23:30

Fekete nap ez az MKB Veszprém kézilabdacsapata és Marian Cozma családja számára egyaránt. A beállóst egy veszprémi diszkó előtt szúrták le az éjszaka, segítségére siető egyik társa súlyosabban, a másik könnyebben sérült meg, akik szintén a veszprémi kézilabdacsapat tagjai.

Namármost... nagyon sokat gondolkodtam eme post megírása előtt. És úgy döntöttem nem formálok véleményt, szimplán a tényeket írom le, de ezt nem lehet szó nélkül hagyni!

A veszprémi kézilabda csapat tagjai Iváncsik Gergő kisfiának születésnapját ünnepelték egy diszkóban vasárnapra virradó éjjel. A 211 centis Cozmába, ok nélkül kötöttek bele, majdkésőbb az utcán háromszor mellkason szúrták. Kórházba szállítása után halt meg a román válogatott beállója.

A második számú kapust, a szerb Ivan Pesicset is szúrás érte a veséjénél, ő jobban van, a szerb irányító Zsarko Sesum is kórházba került, ő arccsonttörést szenvedett.

Ezt kaptuk elsőre a híradásokból. Itt már nem tértem észhez! Majd kicsit körülnéztem itt-ott. Hozzáteszem, semmi előítéletem nem volt! És itt jön a számomra felfoghatatlan!

Egy szemtanú:

"Szeretném részletesen összefoglalni az egész helyzetet. Több éve járok szórakozni erre a szórakozóhelyre és kijelenthetem, hogy egy teljesen normális, kulturáltan szórakozni tudó réteg kedvelt szórakozóhelye volt ez klub. Az elmúlt 5 évbe mióta ide járok soha egy verekedést nem láttam, max 1szer egy pofon elcsattant, de ennyi. Tegnap este is egy szokásos bulinak indult, ugyan azok az arcok, ismerősök, barátok. Fél 1 fele megjelentek a veszprémi kézilabdázók is, de ez egy természetes jelenség volt, mivel ez egy általuk is gyakran látogatott hely volt. Mindig jól el tudtak vegyülni discoban, tehát soha nem voltak nagyra magukkal, hogy ismert sportolók, soha nem nagyképűsködtek. Sőt nagyon közvetlenek voltak. Fél2-2 tájékán mikor kimentem az illemhelyre, akkor a beléptetőnél ott ált kb. 15 db nagydarab, kigyúrt, barátságtalan kinézetű cigány. Ekkor meg is jegyeztem magamnak, hogy ha ezen az estén nem lesz verekedés, akkor soha (de eszembe sem jutott az, hogy itt majd a kés kerül elő)! Lementek a zsúfolt szórakozóhelyre, aminek az lett a vége, hogy többen inkább elhagyták a helyet. Ismerőseim megrökönyödve kérdezték tőlem, hogy honnan került elő ez a társaság, mert soha senki sem látott még ilyet Veszprémben (ezt nem mellébeszélés, mivel évek óta a szombat estéim nagy részét Veszprém valamelyik szórakozóhelyén töltöm, és én sem láttam őket sohasem). A cigány társaság látva a szűkös helyet felmentek az emeletre, ahol egy koktél bár van, majd 3 óra magasságában ismét lejötték a pincében található disco részre, ahol szinte egyből belekötöttek a pult környékén állókba, így az MKB Veszprém kézilabdázóiba is. A filmekbe illő verekedés egyből kialakult: ordibálás, székdobálás. Ütöttek mindenkit, aki épp ott volt. Ekkor a villanyt felkapcsolták, zene leállt majd megpróbálták szétszedni őket. Ezek után kimentek az utcára és kint folytatódott a verekedés. Majd jött a barátom és mondta, hogy a Cozmát kint az utcán a bejárat előtt a CIGÁNYOK SZÍVENSZÚRTÁK és ott fekszik az úttesten. Mikor kimentünk már ott voltak a mentők, akik több perce élesztették újból, és a rendőrök kérdezgették ki az embereket. A konkrét esetet nem láttam, amikor leszúrták, de az előzmények alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a 15 fős CIGÁNY társaság a tettes. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szórakozóhely és az utca is be van kamerázva. Most már csak remélni tudom, hogy tetteseket elkapják és elég nagy lesz a társadalmi felháborodás és a nyomás ahhoz, hogy a rendőrség, a politikusok és mindenki őszintén és határozattan kimondja, hogy itt igenis cigányok voltak, és itt az országban komoly baj van a cigánysággal és ez így nem mehet tovább! Itt konkrétan lejött egy cigány társaság, oda ahol korábban soha nem volt balhé, és egyből verekedést provokáltak, és MEGÖLTEK egy és súlyosan megsebesítettek két köztiszteletnek örvendő élsportolót."

Na most ezek után egyedül annak örülök, hogy Sesum apja kijelentette, hogy nem fog a magyar rendőrségre várni! A kézilabdázó édesapjának tulajdonában van Szerbia legnagyobb vagyonvédelmi és testőrcége, mely jelentős testőrállománnyal rendelkezik. A cég korábbi katonákból - a hírhedt Arkan testőreiből is - áll. 300 emberrel jön Magyarországra Cozma gyilkosaiért és fia támadóiért.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr661174690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása