Instant

2008.10.28. 06:54

Terjed a szó az utcákon, hogy nyílt egy hely a hatodik kerületben, ami eléggé durván szívja el más, jól bejáratott helyek közönségét; pedig a berendezés egy jó része más, jól bejáratott helyek felújításából került oda. Word - szólott a bölcs, és egy Instant megoldást nyújtott át mindenkinek. 

Nagymező utca 38. a cím, ennyit tudtam én is, amikor odamentünk. Egy kapualjban van a bejárat, beljebb haladva pedig kitárul a világ, túl a műanyagfüggönyön. Elsőre egy kis hangulatos zárt helynek néz ki, de továbbmenve máris látjuk, hogy korántsem csak erről van szó. Egy belső udvar van kiképezve, a klasszikus romkocsmák hangulatában, lampionok, fények, miegymás, lehet ezt még fokozni? 

Igen a válasz a kérdésre, mivel szintben is mehetünk felfelé, egy egész házat alakítottak itt át szinte nekünk. Ez még csak a kezdet, hiszen ha túlhaladunk a konstrukcióhibás férfi WC-n, valamit a hatalmas hősugárzón, akkor egészen elképesztő látványban lehet részünk Kismillió szoba, parkettázva, csempézve, ezernyi kis beugró, átjáró, a hangulat magával ragadó. Mindegyik más stílusban üzemel, ugyanúgy van egy fogkefékkel díszített csillár alatti fogorvosi szék, mint a tripes-UV-s szobában elhelyezett, időgép flesses komplett fürdőszoba, mely partitúrákkal és zeneszerzők fotóival van díszítve. Ki ne szeretne Chopin és Palestrina társaságában fürödni, úgy, hogy Sztálin néz le rá? 

Az árak barátiak, van néhányfajta kaja is, és őszintén szólva nehezen tudom elképzelni, hogy valaki ne találna helyet magának, annyi eldugott kis zug van. Hétfő este volt, ennek ellenére sokan voltak lenn (én is futottam ismerősbe), zene is szólt (hip-hop, majd dárenbéssz, mindenféle akadt), szóval a hangulat garantált. Bevizsgálásra még minden bizonnyal visszatérünk, addig is pedig a klasszikus szavaival élve: egy öröm volt.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr731174608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jancsa 2009.01.06. 00:09:23

Tűzraktér se rossz, nekem az is bejött, bár kisebb is, kevésbé is látványos, de a tesiteremben berendezett tánctér nekem bejött :) pont.
süti beállítások módosítása