Az ember nem is hinné, mire nem jó a Facebook - a baromságok iszonyat gyors terjedésére. Miután az elmúlt egy napban pár ismerősömnél felbukkant egy link, valamint már korábban is láttam munkatársnőimnél hasonlókat, úgy gondolom, itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba (mint időközben kiderült, ez csak egy mocsok spammer oldal, úgyhogy nem is teszem közzé, csak részleteket; bár ez a lényegen nem változat). Az írást ne olvasd el, ha okosabb vagy mindenkinél, vagy úgy gondolod, hogy én hülye vagyok, meg hasonlók; viszont ha van egy kis eszed, netán nyitott vagy az értelem irányába, akkor hajrá. A lentebb leírtak vonatkoznak a 90 napos szétosztott diétára is (miszerint baromság), aztán az meg csak az illetőn múlik, hogy ezt elhiszi-e, netán elájul a diéta huszadik napján, olyan szinten nem megfelelő a tápanyag bevitele (történt már ilyen is). És megelőzendő a kritikát, az, hogy én még nem fogytam le, egyedül azért van, mert még nem szántam rá magam, mivel (akár elhiszitek, akár nem) van fontosabb dolog is az életben - mindenki maga dönti el, mit csinál, én pöffenek, más edz. Ettől még az alapvető teóriák nem változnak.

Szóval, röviden.

"Ez a diéta 1 hétig tart, utána azonnal meg kell ismételni" - tehát mondhatjuk, hogy két hétig tart?
"A két hét alatt 9 kg fogyást garantál a diéta." - Naná, vízből, meg izomból, de nem zsírból, kis barátaim
"Ha valamilyen testmozgást is végzünk mellette, akkor meg jobb eredményeket lehet elérni, de nem kritérium a sport, anélkül is meglesz az ígért eredmény. Lusta embereknek, akik nem szeretnek mozogni, vagy nincs idejük rá, éppen megfelelő diéta." - hát persze, meg a hülyéknek is, akik elhiszik ezt az egészet.

Reggeli: fekete kávé (cukor, édesítőszer nélkül) - minek? azonfelül, hogy felbassza a vérnyomást, mi haszna van?
Ebed: 2 db. főtt tojás, spenót főzelék kevés rántassál vagy anélkül - azért kell az a kis rántás
Vacsora: 1 nagy steak, zöld saláta, főtt zeller - mekkora az a nagy? fél kiló? és mekkora embernek? ugyanazt egye a 160 centi 70 kiló és a 190 centi 120 kilós is?

Ha megnézzük, szénhidrát nélkül vagyunk egy egész napig. Ez már magában fantasztikus. További szemelvények a teljesség igénye nélkül:

R: fekete kave kis tejjel, 1 kis szelet kenyer - itt már lehet kenyér, persze, egyed csak bazmeg, jó, hogy nem rögtön brióst ajánlanak
E: 2 db. fott tojas, zold salata, paradicsom - ekkor már valószínűleg vagy a szemeid kopognak az éhségtől, vagy mindenkit üvöltve küldesz el a francba a szénhidrát-hiány miatt
V: 20 dkg. fott sonka, salata - milyen sonka? sertés, jó zsíros is oké?

R: fekete kave tejjel, reszelt sarga repa citrommal - a második fogásnál kezdtem el gondolkodni, hogy ez valami irtózatos nagy átbaszás, és aki elhiszi, az meg is érdemli. RESZELT RÉPA CITROMMAL??
E: hal, paradicsom - miért pont paradicsom? milyen hal? a sült hekk is jó?
V: 1 steak, zold salata - a jó steak visszatér, utána meg két hétig zsíros kenyeret fogsz enni, mert másra nem lesz pénzed.

R: citromos tea cukor nelkul - nem mindegy ez már?
E: gyümölcs - negyven banán minimum az elmúlt hét után
V: Barmit, amit szeretsz, amennyit akarsz - Itt bevered a Nagyravágyó menüt, és boldogan állsz rá a mérlegre. Hogy aztán mi lesz, ki tudja, de egy hét múlva legkésőbb ugyanott fogsz tartani, mint a fantasztikus diéta előtt. Hát nem csodálatos az élet?


Szerző: Jancsa Jani

3 komment

Címkék: diéta

A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr872884558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mtomi · http://utolsoejjel.blog.hu 2011.05.10. 13:58:05

haha ez végre megfelelő stílusú írás, jót röhögtem :D
De a reszelt répa citrommal Márai szerint erősíti a szervezetet, hasznos és gyógyító.
http://www.huncor.com/marai/füves_könyv.htm
54. pont. A förmedvény diéta írója biztos nagy Márai-fan volt.

jancsa 2011.05.11. 01:17:24

diéta baszod... minden nap megeszel 30 deka kenyeret 5 szelet párizsival vagy gépsonkával vagy amit szeretsz. és valami zöldséggel. és csapvizet iszol. és sétálsz minden nap 1-2 órát. vasárnaponként ehetsz egy szelet tortát. egy hónap múlva beszélünk. mindenesetre ha le akarnék fogyni inkább ezt csinálnám mint hogy reszelt répa citrommal és kávéval... szét is fosnám a 2es villamost

mtomi · http://utolsoejjel.blog.hu 2011.05.14. 13:45:16

@jancsa: maradjál már, én csak az irodalmi műveltségemet fitogtattam :D
mindenesetre a legjobb, ha eleve meg se hízol, hehe
süti beállítások módosítása