Nobody Moves - We Are Hardcore

2011.04.05. 06:13

Április elsején jelent meg Andro és Pixa első közös lemeze, a We Are Hardcore, mely a dátum ellenére egyáltalán nem áprilisi tréfa. Pixát jól ismerhetjük a hip-hop szcénából, kábé a fele magyar bagázzsal dolgozott már együtt (mostanában pedig Fluor és SP is neki köszönheti a sikereit zenei téren), Andro pedig pár éve repült be durvábban a köztudatba, a NiteRise/elektro vonallal (persze azért ő sem ma kezdte a dolgot). Kettejük együttműködéséből született ez az electros téma, ami kurva jó lenne, ha a Kollektíva nem lőtte volna el a dolgot már jópár évvel korábban, csak hát azóta elég erősen mainstream lett a dolog, csakúgy, mint a dubstep.

A bevezetőből következik, hogy a lemez szerintem kissé későn jött ki, még az itthoni állapotokhoz képest is. Mindezek ellenére egy rossz szót sem tudok rá mondani, mert az biztos, hogy a top5 ilyen stílusú cuccban benne van. A stílus nem egyértelműen csak elektro, vagy csipogós house, van benne szépen belassultabb rész is, akusztikus, szétfilterezett, éneklős egyaránt, és a sound is csillagos ötöst érdemel. A kedvenc trackem a Boys FK Girls volt, de mindenképp azt kell, hogy mondjam, hogy a lemez teljesen megállja a helyét nemzetközi szinten is simán, ami azért itthon ilyen népszerűségben futó stílusnál nem mindennapi dolog.

Külön pozitívum, hogy az egész szabadon letölthető, bár manapság mindenképp ez lenne a normális, és ez a tendencia azért meg is van, szóval egyre kevesebb az amiatt való rinyálás, hogy az emberek másolják a zenét. Ez főleg ebben a stílusban értelmetlen, hiszen akinek tetszik, az úgyis el fog menni buliba is, mivel azért élőben durvábban üt a dolog. Egy szó, mint száz, ha még mindig hallgatnám ezt a stílust (őszintén szólva, már a kollektívásoknál meguntam, melynek a tavalyelőtti BS volt a tetőpontja, amikor is egy decibelmérővel a kezükben a DJ pulton ugráltak), akkor el lennék ájulva, így viszont csak azt mondom, hogy fasza lemez, mindenképp ajánlom meghallgatásra.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr202800808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása