Egy héttel ezelőttig még nem is tudtam, hogy itthon van ilyen rendezvény, de a véletlen, mint oly sokszor máskor, ezúttal is a segítségünkre sietett egy jófajta akciós kupon formájában. Több program is volt, ami tetszett, de végül az este 5-8-ig tartó korlátlan borkóstolóra mentünk, a Grand Corinthia Hotelbe, melyet már jól ismertünk a néhány évvel korábbi, többé-kevésbé kultúráltan lezajlódó karácsonyi ünnepségünkről.

A kétnapos rendezvény második estjén sajnos már nem volt a jegyhez járó ajándék Decanteres póló (miért is lett volna, Magyarországon vagyunk...), de kaptunk helyette egy parafadugót formáló másfél gigás pendriveot (legalább lesz hol hordoznom a dupla CD-s filmripeket). A kabátok lerakása utána felmentünk az első emeletre, és belevetettük magunkat a forgatagba. Rengeteg stand volt U-alakban kanyarítva, és nem csak egy teremben, szóval bőven tudtunk válogatni a kínálatból. Sajnos nem jegyzeteltünk komolyabban, pedig kaptunk is programfüzetet is, benne az összes kiállítóval, így csak az elhozott szórólapok alapján tudok visszaemlékezni. Szinte minden pultnál nagyon jót tudtunk beszélgetni, egy csomó infót megtudtunk, szóval az esetek nagy többségében nagyon pozitív élmény volt a kóstolás.

Borok: Prince Stirbey (Romániából), Sidewayz üzlet - Jackfall borok (ide hamarosan újból megyünk kóstolni), Janus, Tokaji Kereskedőház (na itt volt az, hogy a két hölgy a pult mögött inkább társalgott egymással, mint velünk, dehát ez van, nekik volt ez negatívum), Dolce Vida, Bezerics borház, Pálffy pincészet, Zwack Izabella borkereskedés (két nagyon szimpatikus hölggyel, és kézműves borokkal), valamint a végére még jutott egy kis Lustau sherry is.

Whisky: a whiskynet.hu standjánál is meg kellett állnunk természetesen, hiszen egy nappal előtte értem csak haza Skóciából, így itt is kóstoltunk egyet.

Olaj: megismerkedtünk Ibéria Szüzeivel, és egy baromi jó portugál és spanyol olívaolaj forgalmazónak tűnik, a kóstolás alapján iszonyat finom, és olcsó olajokkal, ráadásul olyan éttermeknek szállít, hogy kérdés nélkül tőlük fogok vásárolni legközelebb.

Volt néhány tanulság is, melyet levontam:

  • szinte mindenki öltönyben meg kisestélyiben volt, szóval én kissé alulöltözöttnek mondhattam magam, mondjuk ennek ellenére nyilván nem néztek ki, nem az Operában voltunk
  • ha sokat kóstolsz, és nem öntözgeted ki (márpedig nem fogod), akkor bebaszol
  • jó lenne többet is tudni a borokról, mert az esetek 90%-ában eléggé fogalmatlanul álltam a dolgokhoz. Ezt még nem tudom, hogyan, mely úton kéne megvalósítani, de mindenképp egy olyan terület ez, melyet fejlesztenem kell. Whisky dettó.

A kaland után gondoltam ne hagyjuk abba a rongyrázást, együnk valami jót, úgyhogy továbbhaladva egy szintén régi vágyam felé, az István utca felé vettük az irányt, és a Buffalo's-ban rendeltünk egy-egy burgert (sima+dupla svájci).

Hasábot külön kellett kérni, de sajnos a hambi nagyon nem volt jó, kábé semmi íze nem volt, és ezt a méretével akarták kompenzálni. Ez így, meg két kóla volt háromfél, de egyáltalán nem ajánlom senkinek, mert nem éri meg szerintem - így nem túl nehéz nem megenni a Jeti burgert sem. Mindenesetre ez sem tudta elrontani a jó élményünket, és így félrészegen hazafelé a Dózsán örömmel konstatáltunk a gyönyörű tavaszias idő. Vágás.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr302779684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

therealbigcet 2011.04.12. 17:12:01

Egy kicsit a Buffalo's védelmében, de szerintem próbáld meg (hogy idézzelek) nem bebaszva megkóstolni a hamburgerüket.
A mérettel meg nem kompenzálnak csak egyszerűen nagy.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2011.04.13. 00:14:35

@therealbigcet: nem voltam annyira bebaszva, hogy a jó hamburgert ne tudtam volna megkülönböztetni a nem jótól, ráadásul ketten is voltunk ilyen véleményen, arrol nem is beszelve, hogy reszegen az ember meg az atlagos kajat is felminositi, nem le. Átlagosan közepes szinvonal, csak valamivel magasabb áron.

therealbigcet 2011.04.13. 11:47:16

Bocsesz!!!!
Nem leugatni akartalak. Lehet hogy nem jót kóstoltál, mert nekem és a barátaimnak nagyon is ízlett amit a Buffalo's-ban kaptunk. Én nem ezt ettem, mert nem szeretem a gombát, de az fínom is volt és nagy is. Nekem nem a minősége miatt "nem ment be".
süti beállítások módosítása