Előrebocsátanám: a siker ötven százalékos lett A majonézes krumplisali valami isteni lett, melyet annyira nem tulajdonítanék a saját érdememnek, ellenben a hal szörnyűségesre sikeredett.

A krumplisaláta a következőképp készül el. Egy kiló krumplit meghámozunk, megfőzünk, kábé fél óra elég is lesz neki, öt tojást úgyszintén, forrástól számított nyolc percig. Három fej lilahagymát felvágunk vékony karikákra, a főtt tojást dettó; és egy jó nagy tálba rakjuk őket: krumpli-só-tojás-só-hagyma-só, ameddig bírja.

[caption id="attachment_430" align="aligncenter" width="450" caption="A hal szörnyű lett..."]A hal szörnyű lett...[/caption]

Egy másik edényben egy normál flakon majonézt összekeverünk egy 175ös tejföllel (ne spóroljunk az előbbin, mert meggyőződésem, hogy a siker titka nagyrészt ez), és ízesítjük kis ételecettel, sóval, borssal, és ha az ecet megszaladt volna, akkor pici cukrot is elbír. Ha ésszel csináljuk, nehéz elrontani, mert ki lehet korrigálni simán az összetevőkkel, ízlés szerint. Mihelyst oké, ráöntjük a másik tálban lévő cuccra, jól összekeverjük, és hűtőbe vele. Érdemes lefedni, mivel a hagyma szaga nagyon hamar be tudja járni a frigót.

Most jön a feketeleves. Nem tudom, milyen hülye ötlet hatására vettem pontyot valami jó, fehér húsú hal helyett, de hogy többet ilyet nem teszek, az is hétszentség. Egyrészt már alapból nem volt szimpatikus, hogy a filé is tele van szálkával, és illatra sem volt különösebben megnyerő. Besózás után apró darabokra vágtam, és egyesével bepaníroztam őket. A leges-legalacsonyabb lángon kezdtem el melegíteni a serpenyőben az olajat, de még így sem jött össze. A hal vagy nem volt hajlandó teljesen megsülni (hogy miért, egyszerűen érthetetlen), vagy egyéb devianciákat produkált... tehát nagyon hamar rövidre zártam a történetet, és magamban levontam a szükséges konzekvenciákat.

Egyik az, hogyha kísérletezni akarok, ahhoz elég kevesebb hal is, mint hatvanöt deka, a másik pedig, hogy legközelebb nem szombat esti vacsira fogom hagyni, amikor még ha akarnék sem tudok mást lemenni venni. A saláta mindenesetre nagyon jó lett.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr611174618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása