És igen, eljött a pillanat, amikor úgy érzem, hogy ki kellene dobni a kukába az összes korábbi koncertbeszámolómat! Tegnap este ugyanis rá kellett döbbennem, hogy évtizedes lemaradásban voltam eddig, és elpazaroltam eddigi életem, mivel SOSEM VOLTAM KORÁBBAN NÉPI PAPA ÉS A HAVEROK KONCERTEN! Hiába olvastam én annak idején Matula Magazint meg Quartot, hiába ismerem Beck és a Beach Boys életművét, hiába tudom minden Metallica és Megadeth szám szövegét, hiába hallgatok olyan aktuálisan menő dolgokat, mint a FIDLAR, az egész semmit sem ér addig, amíg nem tudom betéve a Százas listát vagy a Szomszéd srácot. Be kell látnom, hogy e nélkül az alapvető tudás nélkül labdába sem rúghatok a pesti bulinegyedben.

nepipapa1.JPG

A Népi Papa és a Haverok tényleg nem érdemtelenül lett kultikus banda, a frontember Inkei Bence sajnos tud valamit, amit én nem. Ugyan a zene teljesen átlagos szörf rock, rockabilly és ska, illetve ezek elegye, Inkeinek nincs hangja, a szórakoztató szövegeket illetően pedig a Belga tud viccesebb, Galla Miklós meg abszurdabb lenni, de ez semmit nem számít, mert az egész mégis működik. Valami ilyen lehetne a Malacka és a Tahó is, csak nekik nem megy ennyire jól, a Népi Papának meg igen. Sokak eddig is tisztában lehettek ezzel, hiszen a Kuplung szinte teljesen megtelt az Index, az Origo és a 444 szerkesztőségéből álló közönséggel. A koncert pofátlanul későn, a meghirdetett este 9 helyett fél 12-kor kezdődött. Valószínűleg ez is csak valami zseniális taktikai húzás volt, és az volt a célja, hogy a kezdésig annyira berúgjunk, hogy még jobban élvezzük a koncertet. De ha így is volt, ezt se bánom, hiszen Inkei Bence ezt is büntetlenül megteheti, innen is látszik, hogy mennyivel menőbb, mint Axl Rose! És ne felejtsük el, hogy Inkei meg még most is valaki, ellentétben Axl-lel. A megjelentek nagy része láthatóan trú fan volt, mindenki ismerte a kánont, hogy mindenért Gyurcsány a hibás, és azt is, hogy mire való a Taxicsekk, meg mi a legjobb dolog a világon. Most már én is tudom. (Azt eddig is tudtam, hogy milyen a bírósági fogalmazók élete.) Csúcs volt a Get Busy átirat, írtam már, hogy ez az Inkei mennyire menő?

nepipapa2.JPG

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jó csajból kevés akadt, szóval a célközönséget még formálni kell, mert azért van jobb dolog annál, mint Három férfi egy duplaágyban! Ezzel együtt Inkei Bence és csapata már majdnem STÁR. Népi Papa tegnap óta nekem is a haverom.

Update: A koncert felvétele felkerült a youtube-ra, és megnézhető itt.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr85770914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizie 2014.01.20. 01:23:49

Te most ezeken a helyeken szeretnél újságíró lenni vagy mi ez a nagyon ócska nyallintás?
süti beállítások módosítása