A rettenetes karácsonyfa a Nárcisz utcában. Miniatűr, ámde annál tovább él.

Apor Vilmos tér december 24-én délután háromnegyed négykor.

Klasszik plüssállatok otthon.

Ezt még valamikor általános iskolában csináltam technikaórán.

A vacsora otthon. Hülyére ettem magam. Nincs is jobb a házikosztnál.

A kultúra és a bebaszás fegyverei.

A Batyi negyed kilenc fele.

A Parlament ugyanekkor.

Másnap ebéd a Nárciszban. Garnéla.

Vegyigyümi.

A teríték.

A csirke.

Garnélaráksaláta. Saláta és kaliforniai paprika felvág, garnéla kiolvaszt, vége megpucol. Serpenyőbe olívaolaj, rá fokhagyma, aztán Erős Pista (chili), osztrigaszósz, só bors, amikor forr, rák beleforgat, 3-5 percre, aztán mehet a zöldségre.

Borskéregben sült csirkemell, mustáros-hagymás tört krumplival. Csirkemell-filé, olívaolaj, tört színesbors rá, kisüt. Újburgonya megfőz, felkockáz, nagy serpenyőben negyedelt hagymákkal alápirít, olívaolaj bőven mehet rá, plusz petrezselyem, valamint mustár bőséggel (magos). Ha megvan, összetör. Csirke alatt maradt lesült borsos-olajos cuccba főzőtejszín és egy lötty brandy, besűrít, az a szósz. Királyi.

Finom csokikrém, tejszínbe fűszerek egy órát állnak (fahéj, bors, szerencsendió, meg lényegében bármi), tejszín leszűr, fűszer kuka, két tábla csoki felolvaszt benne, plusz vanília, meg egy kanál vaj, hagyjuk aztán hűlni, végül pohárba kanalazzuk, rá erdeigyümölcs kerül.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr583495484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.