Van itt ez a borzalmas szar, amit már minden ötödik ismerősöm kiposztolt fészbukra, amin meg sem lepődtem, de azon már igen, hogy a minap speed is beállt a sorba. Fluor Mizu c. számának Kesh-féle feldolgozásáról van szó, amit szanaszét játszik az MR2, úgy látszik, ez a rádió még mindig nem tud hatalmas tévedések nélkül működni. Nem mondom, hogy a magyar zenék kötelező arányának emelésével könnyű helyzetben van ma az MR2, de akkor talán bátrabban vissza kellene nyúlni az elmúlt egy-két évtized jobb pillanataihoz (Hiperkarma, Warpigs, Freshfabrik - és ezek csak random példák voltak), mert ez a gagyi Kesh-féle feldolgozás kb. ugyanolyan szinten rombolja a zenei közízlést, mintha a Dupla Kávé vagy Bunyós Pityu legnagyobb slágereit sugároznák egész nap.

Le kell szögezni, hogy nem az eredeti Fluor-féle Mizuval van baj, hiszen a tizenévesek popzenéjét nem kell túlbonyolítani, és végre van egy magyar popszám, ami legalább hasonlóan szól, mint bármi, ami tőlünk nyugatra fut, és a szövege is felvállaltan komolytalan. Ráadásul gondoljunk bele, Fluor és SP micsoda előrelépés a Mark - Ments meg szerelem vonalhoz képest, ami még pár éve is ki tudta elégíteni ezen korosztály populárisabb vonulatának ízlését. Az MR2 persze sosem adná le az eredeti Fluor-féle verziót, hiszen az nem lenne elég igényesch, nekik a borzalmas feldolgozást kellett rotációba állítaniuk.

Tehát - bár ő sem a kedvencünk - nem Fluorral van a baj, hanem kifejezetten ennek a korábban sehol nem hallott Kesh nevű formációnak a borzalmas feldolgozásával. És ezen a ponton posztunk tárgyilagosnak tűnő elemzésből átmegy zsigeri gyűlölködésbe, és még véletlenül sem vagyok hajlandó rákeresni ennek a Kesh néven futó förmedvénynek az esetleges korábbi munkásságára vagy egyéb Youtube-tartalmaira. A "filmezünk az ágyban?" sor műmájer modorossággal való elsuttogása már önmagában a legalja, de az egész koncepció úgy irritáló, ahogy van. Mert ez a "fussunk be azzal, hogy jujjdenagyon váratlanul feldolgozunk egy éppen divatos és más célközönségre pozicionált popszámot, nem baj, hogy ezt a poént már pármillióan elsütötték, de ezzel itthon még mindig be lehet jutni a rádióba, meglepőek és mulatságosak leszünk, a végén még más helyeken is kérik majd a kivánságműsorban a kessst és a mizut, hiszen ez a swinges bossa nova hangzás a Cotton Club Singers óta legendásan bejön a 40-es kielégítetlen titkárnőknek, akik büszkék arra, hogy kizárólag hűdeigényes zenére vágynak, azzal meg, hogy fátyolos hangon modorosan hajlítgatva éneklem, hogy mizu mizu, még művészinek is tűnök"-hozzáállást úgy kellene irtani, hogy írmagja se maradjon. Ehhez képest még speed is kiposztolta. Remélem azóta felébredt. (fel - a szerk.)


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr682805816

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két kicsi parlamenti legó 2011.04.19. 15:07:07

Sokszor kifejtettem már, hogy legóval foglalkozó blogként nemcsak a futó- és elmúlt készletekkel, tehetséges, vagy kevésbé tehetséges alkotókkal kell foglalkoznunk, hanem a jóval tágabb összefüggéseket is érdemes figyelnünk, hiszen a legó leg...

Trackback: Két kicsi parlamenti legó 2011.04.19. 15:06:30

Sokszor kifejtettem már, hogy legóval foglalkozó blogként nemcsak a futó- és elmúlt készletekkel, tehetséges, vagy kevésbé tehetséges alkotókkal kell foglalkoznunk, hanem a jóval tágabb összefüggéseket is érdemes figyelnünk, hiszen a legó leg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RolFic · http://onlinetrendek.blog.hu 2011.04.07. 09:35:05

A sikerhez bizonyára az is hozzájárul, hogy meglehetősen szexi a kishölgy a videóban... szélszezi a zenekart rendesen!

Kesh-ék között biztosan akad valami marketinges kolléga, vagy management, mert valljuk be azért rohadt jó húzás volt tőlük, hogy ehhez a számhoz nyúltak.

Nézd meg, te is bejegyzést írsz róluk! Így is csak terjed tovább... a tiéd is csak egy vélemény, legfeljebb nem mész el koncertre. De lehet, hogy van aki itt hallja először és tetszik is neki!

Minden egyes hír, bejegyzés, tweet, fészbúk poszt számít, ha pozitív, ha negatív! :) Mert végtelen sok emberhez eljut az anyag, akinek meg tetszik a zene/énekes csaj az talán meghallgatja a többi számot... és sokan akár fan-ok is lehetnek.

Szerintem nem szar amúgy :) felvállaltan bugyuta szöveg, egyszerű fílinges hangszerelés, jó énekhang, és iszonyat jó marketing fogás!

jancsa 2011.04.07. 09:37:45

a blog lassan átmegy fight club-ba?

altero 2011.04.07. 09:51:44

Kishölgy? Ne modoroskodjunk, kérem! Valakinek szexi, ahogy húzogatja az orrát a videón, valaki meg inkább beverné, ízlések és pofonok :)
A marketingfogás meg mit sem érne, ha nem játszaná a petőfi, innentől kezdve tökmindegy.

DraVIDA 2011.04.11. 17:56:29

Szerény véleményem erről a sztoriról, hogy jó húzás volt nekik feldolgozni ezt a förmedvényt, mert máskülönben a büdös életben nem figyeltek volna fel rájuk pedig igényes zenét játszanak... - szerintem - (én képes voltam ezek után továbblapozgatni a munkásságaik között)

mtomi · http://utolsoejjel.blog.hu 2011.04.13. 11:56:21

@DraVIDA: Hát igen, jó húzás volt, mert volt egy olyan barom rádió, amelyik elkezdte nyomatni. Egyébként max a youtube-on menne a vírus, ami nem érne el minden titkárnőt meg háziasszonyt :)

KurosakiNaruto 2011.11.18. 16:58:29

Hát ez még mindig jobb mint az eredeti...
süti beállítások módosítása