A torkos hét első állomásaként a Noir et l'or-ba látogattunk el (mely kb. annyit tesz, mint fekete és arany, két jól ismert magyar irodalmi alakunk), kajatársaim pedig Kecsi, Milán, és Peti voltak. Érkezés után rögtön kaptunk egy pohár pezsgőt is welcome drink-ként, ez valószínűleg Kecsi és a tulajdonos rokoni kapcsolatának volt köszönhető, mindenesetre örültünk neki.

Első fogásként borsókrémlevest kértem parmezánhabbal, ez meg is adta az alaphangulatot, friss, tavaszias ízével. Mindennek előtte azért voltak üdvözlőfalatok is, mégpedig friss bagett körözöttel.

Főételnek rozéra sült kacsamell érkezett, pont így is volt elkészítve, és az íze is tökéletes volt. Ezen a ponton érkezett el az este legmókásabb eseménye, miszerint a pincér egy baszott nagy borszóróval közelített, és igény szerint őrölt - ilyet sem láttam még.

Desszertként mogyorós mascarponekrém érkezett, meggyel, pohárban. Ez betette a dugót, mind ízre, mind édességre, úgyhogy a végére lezárásnak tökéletes volt. Amit még nem írtam, hogy a kajához egy Vylyan rozét toltunk (nem emlékszem sajnos milyet, de Milán ha erre jársz, kommenteld már be), valamint a desszerthez egy deci tokajit. Vízzel együtt ez volt olyan 18-19 négyünknek, féláron, szóval fejenként egy ötösből ki is jöttünk.

Amikor megérkeztünk, alig ültek pár asztalnál, de a végére (két óra alatt végeztünk mindennel, ebbe beletartozik, hogy a szervíz helyenként kicsit lassú volt, de mi pedig ráértünk, szóval ez sem volt olyan nagy gáz) megtelt az egész, de "kicsi a város, kicsi az étterem" alapon mellénk egészen közeli ismerősök érkeztek (konkrétan Z2H, valamint más aktuális és ex-munkatársak). A hely maga szép nagyon, hangulatos, élőzene is van, egészen brutális repertoárral, a mellékhelység tolóajtós (!) és szép, bár a WC-deszkát nem lehet fullosan felhajtani, valamint a pincérnőkbe is szerelmes lettem. A hét első állomását tehát sikerrel vettük, remek élmény volt.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr422735372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mylan 2011.03.14. 16:42:20

A bor egy Vylyan rozé volt! Csak hogy eleget tegyek a kérésednek!
süti beállítások módosítása