Múlt hétvégén Tüsi azzal fogadott, hogy van hét szem almája. Mivel ez nem éppen az első népmese, hanem az utolsó éjjel, így arra jutott a tanács, hogy bólénak túl kevés ez, meg amúgy is, csináljunk valami süteményt belőle. Elkezdtem receptek után kutatni a titkos online linkgyűjteményemben, és ez tűnt a legszimpatikusabbnak/kivitelezhetőbbnek. 

Mielőtt bármihez is nyúlnánk: az ötletet Lilahangyától vettem, az ő receptje volt a zsinórmérték, annak függvényében hagytunk ki, vagy változtattunk meg dolgokat, hogy épp mi volt otthon, vagy mennyivel növeltük az adagot. 

Mi egy 37*28-as tepsiben dolgoztunk, a kellő mélységgel ellátva. Ehhez a mérethez a lentebb leírt mennyiségek pont tökéletesek. Szerintünk. Kezdésnek veszünk 40 deka lisztet, egy zacskó sütőport, két tojást, húsz deka cukrot, és összekevertük. Kábé húsz deka margarint ráküldtünk, és elkezdtem összegyúrni, robotgép és hasonlók nem lévén. Eközben a project másik résztvevője meghámozta az almákat, negyedelte, és kis szeletekre vágta őket. 

A tészta iszonyat ragadós lett, és mivel kis tálban kezdtük el, néha elszökdösött. A konyha kezdte egy C-kategóriás katasztrófaövezet kinézetét felvenni, szóval további lisztért kellett folyamodnunk ez kábé 6-8 evőkanálnyi volt. Ez összerakta annyira, hogy nagyjából ki lehessen nyújtani a kellő formára. A forma hozta magával a vastagságot is, tehát kivajaztuk (margarinnal) a tepsit, bele zsemlemorzsa, és egy úrias borítással belevágtuk a tésztát. Villával kilyuggattuk, part one complete. 

Felhasználva a sűrűségi eloszlás jól bevált képletét a tepsiben lévő tésztára rászórtuk az összes almát, és mazsolát is egy jó adaggal. A tetejére valónak összekevertünk 20-25 deka margarint 20 deka cukorral, három tojással, 2 deci tejszínnel (valójában négy kéne), és 20 deka lisztet. Amikor már szép, csomómentes, ráöntjük a tetejére (varázslatos módon ez is tökéletesen pont elég lett), beröffentjük a sütőt, és kábé 180 fokon sütjük 45-60 percig. 

Ha elkészül, szeleteljük kockákra, és porcukorral hintve tálaljuk. Jó étvágyat!


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr771174606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grandpa Gee 2008.10.27. 20:44:33

Ejha! Tepsiben kifejezetten jol nez ki, azon kivulre kerulve akar egy szabdalt mosdoszivacs is lehetne. De ugyebar az iz a lenyeg. :-)
süti beállítások módosítása