Mi ez a Cirkusz?

2014.04.28. 06:00

A hetedik kerület tovább növekszik, nemrég jártam a Vintage Gardenben, most pedig a szomszédságába látogattam el, ami ráadásul gyermekkorunk egyik ikonikus helyét idézi fel, mondjuk szerencsére csak a nevében.

2014-04-18 15.10.22-2.jpg

A Cirkusz két fő koncepcióra épül fel: a reuben és a kávé. Hogy ez akaratlagos volt-e, vagy sem, azt már nem tudjuk, de az biztos, hogy egyikben sem kell csalódjunk. A szendvics, mely itt a ház nevét viseli, a pastrami alapjaira épül, ami nem más, mint egy lassan száz évre visszanyúló húselkészítési metódus. A pastramit általában marhaszegyből készítik, először pácolva majd gőzölve. Ez a hús, ami a híres pastrami szendónak is az alapja, valamint ugye a reuben is ebből készül.

2014-04-18 15.15.22.jpg

Most is ennek az egyik verzióját kóstoltuk: két szelet barna rozskenyér között pihen egy jó adag husi, egy kicsit édeskésebb ízvilágú lilakáposzta-saláta, meg egy jófajta dijoni mustáros öntet. Mellé kacsazsírban sült krumplit kapunk, na meg jófajta házi mártogatósokat is kérhetünk - ezekből nekem a majonéz nyerte el leginkább a tetszésem, az egész a konyhán a készül, semmi trükk nincs benne.

2014-04-18 15.15.29.jpg

2014-04-18 15.15.09.jpg

2014-04-18 15.18.47-1.jpg

A szendvics, bár nevében akár az is benne van, hogy nem feltétlen egy főfogás, tökéletesen elég lehet egy ebédre, és az ízvilágra sincs panasz: a pirított kenyér tökéletesen ropogós, benne a hús és a saláta elegye a mustár felhangjával pedig maga a tökély.

2014-04-18 15.37.14-2.jpg

2014-04-18 15.36.39.jpg

Desszertnek egy pavlovát kértem, ami gyakorlatilag egy habcsók-desszertnek fogható fel, alapja a tojásfehérje és a cukor násza, itt pedig még kapott egy kis narancsos öntétet is. Meglepő módon egyáltalán nem volt annyira édes, mint vártam volna, de a gyümölcsös ízvilág sokkal inkább pozitív irányba mozdította el. Ehhez már egy kis bor is dukált, mondjuk a képen a száraz verzió van, de az édes végképp egy olyan tétel volt, amit bármikor szívesen látnék viszont az asztalomon.

2014-04-18 15.39.52.jpg

A végére egy kis kávé is dukált, amit személyesen Juhász Edit, korábban a MLMelbourne, most pedig a Cirkusz világbajnokságra készülő baristája készített el nekem. Mondjuk ebben nekem gyanús volt, hogy valami trükk állt a háttérben, mert a tej időnként a fizika törvényeit meghazudtolva folyt, és a vége pedig a képen látható minta lett - külön jó hír, hogy az íze sem maradt alul a külcsín alatt, sőt.

2014-04-18 15.48.09.jpg

A beltérről még nem írtam, ami nagyon szellős, tágas, hátul egy hatalmas Playmobil figura üdvözöl, elől az erdei állatok, és úgy az egész nagyon barátságos képet fest. Ha a Dob felé jártok, semmiképp se hagyjátok ki, meglátogatásra érdemes hely!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/cirkuszbudapest


Szerző: Jancsa Jani

Szólj hozzá!

Címkék: cirkusz

A bejegyzés trackback címe:

http://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr676093444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.