A Klauzál utca egy bizonyos szakaszában nagyon jó dolgok kezdenek történni: először volt a Repülő Puli, aztán az udvarROM és a Füge között a W35 ROM, most pedig a Hentes Konyhája (angolosan Butcher's Kitchen) nyílt meg, sacc egy hete. Tesztüzemben működik, de a lényeg már kapható.

2014-02-12 18.45.28 HDR.jpg

Belépve látjuk, hogy nincs sok flancolás, 10-15 ülőhely magasítőtt faszékeken az ablaknál, jobbra mosdók (reméltem, hogy ezek nem tesztüzemben műkődnek, pl nincs lehúzó, vagy orosz rulettel üzemel), balra pedig a pult, és látványkonyha. Desszertet és leveseket még nem kérhetünk, szendvicseket és tésztákat viszont igen.

2014-02-12 18.36.23.jpg

A kínálatban megtaláljuk a legdelibb Pastramit is, de van itt pankomorzsában sült csirkecombfilé, porchetta, kolbászos, és hekkes verzió is, csak győzzünk választani. Az étlap szerint a szendók 15 deka húst tartalmaznak, és sült krumplival érkeznek, de hogy addig se maradjunk szomjasak, ittunk egy kis sört, mivel alkoholos kínálat is van rendesen, sőt, rövidezni is lehet - mi ez, ha nem királyság.

2014-02-12 18.51.01.jpg

2014-02-12 18.51.33.jpg

Olyan 10-15 perc múlva meg is sültek a kaják, ennek a folyamatát akár szemmel is nyomon követhetjük. A klasszikus Pastramiban vékonyra szelt marhahús található, egy mustáros szósszal, és káposztasalátával; míg a Hentes kódnevűben egy kellemesen csípős mustár mellett sült kolbász (vagy hurka) karikák érkeznek, valamint savanyú uborka, amit amúgy köretként is kapunk az előbbihez.

2014-02-12 18.51.16 HDR.jpg

Mindkét szendvics egy laposabb, lepényszerű zsömlében érkezik, ami rettentően jól meg van pirítva, én ennél jobbat őszintén szólva el sem tudnék képzelni (hasonló ahhoz, mint amit az Ízművesnél kapunk). Köretként házi sült krumplit kapunk, ami bár kevés, de zseniális, a külseje tényleg ropogós, a belseje pedig puha, ízletes - ilyen jót nagyon kevés helyen tudnak csinálni, az a helyzet. Más kérdés, hogy kétszer ennyi is bőven elférne belőle.

2014-02-12 18.51.28 HDR.jpg

A Pastrami szendvics is remek, sokkal jobb, mint amit a róla elnevezett étteremben volt szerencsém anno enni. A kolbászosban a karikák pont megfelelően fűszeresek, és bizony van is belőlük elég, nem spóroltak.

2014-02-12 18.52.35 HDR.jpg

A két szendvics körettel, sör, limonádé kombó négyezer volt, ami ha azt vesszük, egyáltalán nem egy ár egy ilyen minőségű és mennyiségű vacsoráért. A tesztüzem végére elvileg külön dizájnolt, logózótt vágódeszkán fognak érkezni az ételek, és lesz még pár más változás is; de én azt mondom, azt se várjátok ki, irány a Klauzál utca és a Hentes Konyhája, most!

Facebook: https://www.facebook.com/ahenteskonyhaja


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr95812238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása